Grundlön - rapport - Lön 600

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 4 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag anser att det är helt fel I rapporten Grundlön I Visma lön 600. När jag tar ut en sådan rapport så vill jag ha den AKTUELLA grundlönen. Inte den lön som ska träda I kraft sex månader framåt I tiden. Fick besked att rapporten endast tar den senast inlagda lönen. Det blir då fel för mig, som vill ha den lön som gäller den dag jag tar ut rapporten.

Jag kan faktiskt inte ens förstå varför man ska utgå ifrån den senast inlagda lönen, som ändå är daterad sex månader framåt I tiden.

Foto på MonicaNJ

MonicaNJ

 • 476 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 3
Foto på christel

christel

 • 2,228 poäng 2k badge 2x thumb
Håller fullständigt med!! Har samma problem, tacksam om ni styr rapporten till dagens datum, eller ännu bättre, låt mig säga vilken datum som jag vill ska gälla.
Foto på Annika

Annika

 • 5,370 poäng 5k badge 2x thumb
Samma här. Ska ha ut en grundlönelista per bokslutsdatum 20150831 men det kan jag inte välja utan det blir de löner som börjar gälla 20150901. Kan ni inte lägga in ett  datumurval i den annars utmärkta rapporten? Listan ni föreslår verkar inte helt säker.
Foto på Andreas Stensson

Andreas Stensson, Produktspecialist - Visma Lön

 • 280 poäng 250 badge 2x thumb
Hej MonicaNJ!

Ja tyvärr finns det ingen datumhantering på rapporten för Grundlön vilket skulle varit väldigt bra. Men fram tills att det eventuellt kommer att ändras kanske detta kan hjälpa dig?
Det går att skapa en egen rapport i programmets rapportgenerator som hämtar ut beloppet som angavs på månadslönen vid lönekörningen. Det som kan bli lite missvisande här är ifall en ny lön läggs in i anställningsregistret som ska gälla bakåt i tiden då ser ni inte detta på rapporten eftersom rapporten hämtar beloppet på månadslönen som står på lönekörningen.

Programmets rapportgenerator hittar ni under Utskrifter och Rapportgenerator.
Här ser ni vilka inställningar jag gjorde, de viktigaste fälten är de som jag dragit pilar till. Hoppas rapporten löser lite av era önskemål :-)Utskriften skulle sedan se ut enligt följande (tyvärr får ni en summering längst ner som kanske känns lite onödig).
Vid utskriftstillfället kan ni göra urval på period, i mitt fall gjorde jag urval på 2015-01-01--2015-01-31 för att se hur månadslönen såg ut i just januari.
Att tänka på är att ni måste göra urval på en månad i taget annars summeras månadslönen för alla månader ni har i perioden.
(Redigerad)
Foto på Annika

Annika

 • 5,370 poäng 5k badge 2x thumb

Hej

Jag skapade denna rapport men det funkade inte så bra för dem som har timlön.....

Hade verkligen varit bra om ni kunde lägga in datumurval i rapporten Grundlön. Då skulle man ju även kunna få ut en retroaktiv lista, hur lönerna var för två år sedan t.ex. men viktigast är att kunna få ut en aktuell lista, hur lönerna är nu.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.