Visma slutar stödja webbläsaren Internet Explorer från 1 november 2019

 • 26
 • 2
 • Artikel
 • Uppdaterades för 2 veckor sedan
 • (Redigerad)
1 november slutar vi stödja webbläsaren Internet Explorer och uppdaterar efter det inte ditt program till den webbläsaren. Det betyder inte att ditt program slutar att fungera men vi kan däremot inte garantera att det uppför sig som förväntat med Internet Explorer efter det datumet.

Varför?
Microsoft kommer inte att fortsätta utveckla Internet Explorer och detta innebär framöver en omodern webbläsare som inte har stöd för dagens höga webbstandard.
Den utvecklingstid som idag läggs på att säkerställa driften och utveckla lösningar specifikt för Internet Explorer kan vi istället använda till att utveckla nya funktioner i våra program.

Du som arbetar i ett lokalt installerat program
Du behöver ha kvar Internet Explorer som webbläsare i din dator för att Min Sida ska fungera fortsättningsvis.
Däremot rekommenderar vi att du använder en annan webbläsare som standardwebbläsare. Det gör du i Kontrollpanelen i datorn under Ange dina standardprogram.
Vi jobbar för att uppdatera våra lokalt installerade produkter så att de inte är beroende av Internet Explorer.

Du som arbetar i ett webbaserat program/tjänst i Internet Explorer
Du som arbetar i något av våra webbaserade program/tjänster bör byta till en annan webbläsare.
Du hämtar webbläsare på respektive sida:

Här kan du läsa våra Systemkrav »
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,208 poäng 50k badge 2x thumb

Publicerades för 1 månad sedan

 • 26
 • 2
Foto på M Risberg

M Risberg

 • 2,978 poäng 2k badge 2x thumb
I systemkraven står däremot att om man kör Windows på Mac så räcker det bra med Internet Explorer 7 för att köra era program. :-P

Jag är Mac-användare. Blev smått lurad när ni sålde eEkonomi till mig då säljaren sade att eEkonomi fungerade bra med Safari, den inbyggda webbläsaren i macOS. Så var inte alls fallet märkte jag över tid och jag fick lov att installera Chrome för att kunna fortsätta bokföra med eEkonomi - på stark inrådan av er support.

Jag tycker det är olyckligt att Visma inte pushar utvecklarna mer för att stödja Safari istället för Chrome på Mac. Det är en väsentlig skillnad på integrationen mellan Safari och Chrome i macOS (som påverkar arbetssättet i operativsystemet). Chrome tillhandahålls dessutom av Google som lever på att skaffa och sälja information. Jag, eller den information jag ger dem, är mer eller mindre deras affärsidé. Jag tycker INTE om att bokföra i en webbläsare från Google av den anledningen om jag säger så. Självklart samlar Google in så mycket informationen om min verksamhet, mina kunder, artiklar och priser som de kommer undan med ..!

Jag hoppas fortfarande att ni någon gång snart börjar stödja Safari fullt ut, som ju säljaren lovade. Safari är i lång utsträckning byggd för att motverka att företag som Google spionerar på en.

Vänlig hälsning och trevlig helg.
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,000 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!
Jag har sett till att systemkraven är uppdaterade - tack ska du ha :)

Gällande webbläsare för Mac så fungerar Safari och Chrome lika bra, så där ska du kunna välja själv. Mina kollegor på supporten är vana vid att rekommendera Chrome för att det är den vi rekommenderar på PC. Jag ska lyfta internt att för Mac fungerar Safari minst lika bra, ledsen om det blivit något missförstånd!
Ha en fin helg!
(Redigerad)
Foto på amer

amer

 • 306 poäng 250 badge 2x thumb
För mig funkar e-ekonumi på Safari jättebra. Däremot så är en stor önskan att ha en löneprogram som funkar på Mac utan att köra Windows.