Visma Stämpla App till Windows 10 utan Microsoft-konto

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Vart kan jag ladda ner Visma Stämpla Appen till Windows 10, utan att göra det via Microsoft Store? Jag vill inte be alla anställda att skaffa sig ett microsoft-konto bara för att kunna ladda ner en enstaka app via Microsoft Store.
Foto på Johannes

Johannes

 • 1,110 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 2
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej,

Från och med operativsystemet Windows 8 eller senare finns appar endast att ladda ner från Microsoft Store.


/Susan
Foto på Marielle

Marielle

 • 916 poäng 500 badge 2x thumb
Hej, vi har provkört denna app och den är fullständigt värdelös... Den hänger sig och går inte att använda. Man måste stänga ner appen och öppna igen.
Ett annat problem är att man måste logga in sig med sitt personliga/privata Microsoftkonto vilket medför att din privata sfär sammanblandas med din anställning då info som du har kopplat till ditt privata Micorsoft-konto som bakgrundsbild på skrivbordet etc dyker upp. En anställd fick t ex plötsligt upp ett Skypesamtal på sin skärm trots att de på företaget inte ens har Skype installerat på datorn... Detta känns väldigt oseriöst och inget företagare kommer att gilla. Hos denna kund vill ledningen absolut inte att inloggning ska ske via telefoner utan fysiskt på plats via datorinloggning. Vi kommer nu testa att använda genvägar till Vismas hemsida istället för att komma runt problemet, men jag tycker att ni borde återinföra gadgeten.
Foto på Johannes

Johannes

 • 1,110 poäng 1k badge 2x thumb
Detta borde ha högsta prioritet! Visma gör program till företag. Att kräva att anställda skall använda sina privata microsoft-konton i företagens datorer för att kunna stämpla, är väldigt oproffsigt!
 
Foto på Johannes

Johannes

 • 1,110 poäng 1k badge 2x thumb
Någon lösning på detta? Anställda skall inte behöva skaffa eller använda privata microsoftkonton för att kunna stämpla på företagets datorer!
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej.

Vi har gjort ett beslut att leverera denna och liknande appar via Microsofts guidelines. Detta kräver ju dock som nämnt att man har ett Microsoft-konto. Detta kan man koppla till vilken e-post som helst, t ex sin e-post på arbetsplatsen. Detta är det enda sättet vi kan garantera att man använder den senaste versionen av appen, får tillgång till uppdateringar och att man laddar ner en Visma-certifierad applikation. Att installera appar på något annat sätt i Windows 10 kräver förändringar i operativsystemet som även utgör en säkerhetsrisk och vi ser därför inte det som ett hållbart alternativ.

Att som Marielle beskriver här ovan återinföra gadgeten är tyvärr inte ett alternativ då Microsoft inte har stöd för gadgets i Windows 8 samt Windows 10. Gadgeten finns fortfarande kvar för Windows Vista och Windows 7. Detta är alltså ingenting som vi planerar att ändra från våran sida utan vi kommer fortsätta att nyttja Microsofts rekommenderade sätt att leverera appar. Vi erbjuder även möjligheten att stämpla via en app i mobilen och direkt på webben på https://www.vismaspcs.se/min-sida där man inte behöver Microsoft-konton för att nyttja dessa tjänster.

Hoppas att detta kan förtydliga varför vi har valt detta tillvägagångssätt.
Foto på Inger

Inger

 • 596 poäng 500 badge 2x thumb
Hur löser jag/Visma att jag ni inte kan ha en dator öppen med all personals gadgets för in och ut-stämpling? Om alla använder sig av app istället i privat telefoner förlorar vi funktionen att veta att de använder gadget på sin arbetsplats. Ert förslag var att var och en loggar in på datorn - tänk er själva kön på morgonen och lunch och dags slut. Alla använder inte datorer och en del använder under dagen olika. Alla kan inte ha det i sin telefon. Dålig info och ingen lösning?
Foto på GreenMoose

GreenMoose

 • 556 poäng 500 badge 2x thumb
Ja store-appen lämnade mycket att önska (inte ens refresh-möjlighet så den visar inte rätt efter man stämplat in/ut från webben lr mobilen) fönstret är ju inget man kan ha "uppe i hörnet" direkt som gadgeten.
Som tur är finns det en räddning:
Följ instruktionerna på http://win7gadgets.com/blog/how-install-desktop-gadgets-windows-10/ och sedan installerar ni Vismas stämpla-gadget som vanligt: https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-stampla/se/content/lagg-till-app-gadget-pa-ditt-skrivbo...
Foto på DataErik

DataErik

 • 192 poäng 100 badge 2x thumb

Har det kommit någon uppdatering på Visma Stämpla desktopp app win 10?


Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,000 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Visma Stämpla har blivit Visma Lön Anställd och iom det fungerar inte desktopappen längre. Vi rekommenderar att du antingen använder snabbvägen https://timeclock.vismaonline.com/ i ett bokmärke eller använder appen till iPhone/Android.Vi kikar givetvis på efterfrågan av en ny desktopapp, men just nu är det inte planerat.
/Anna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.