Förenklad proforma-hantering - Administration

 • 12
 • Idé
 • Uppdaterades för 4 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag skulle vilja kunna köra ut en proforma som speglar levererat antal på en order (dvs. den ska inte summera upp ev. restnoterade produkter i totala värdet). Vore toppen om man kan skriva ut den direkt från orderfliken istället för att behöva skapa en faktura och sedan skriva ut en proforma. (Vi kan idag skriva ut en proforma baserat på en följesedelsmall men den summerar det totala värdet av beställningen, inte det verkliga värdet på leveransen).
Foto på ThomasH

ThomasH

 • 1,760 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 12
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Thomas,

Tack för din synpunkt. Kanske är det möjligt att justera i extra orderdokument-mallen för att visa totalsumman på levererade snarare än beställt antal. I sådana frågor är våra partners väldigt duktiga. Kontaktuppgifter till dem hittar du här: http://kampanj.vismaspcs.se/af/

Någon sådan specifik anpassning i programmet finns inte med i planerna just nu men om fler användare har behov av detta får vi såklart titta närmare på det.
Foto på ThomasH

ThomasH

 • 1,760 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Helene,
Tyvärr så är det så att det inte verkar finnas någon lösning varesig hos er eller hos era integrationspartners. Vi har dragit det ganska långt och det visar sig att det behövs mer än bara en dokumentmall för att göra detta möjligt. Utan att gå in i detalj så handlar det bl.a. om att summera kolumner rätt även när restnoterade artiklar finns och att hantera valutor. Jag vet nu att det krävs mer programmering för att lösa problemet men intresset verkar vara lågt hos er vilket är beklagligt. Hör gärna av dig om du vill ha mer information ifrån mig så ska jag förklara vad vi kommit fram till.

Personligen tycker jag slutligen att det ska vara en självklarhet att kunna skriva ut en proforma faktura direkt ifrån systemet och jag hoppas att ni tar detta på allvar nu.

Med vänliga hälsningar
Thomas Hammarlund
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Thomas, tack för återkopplingen. Det här tycker jag absolut att vi kan diskutera närmare på telefon. Jag kontaktar dig. 
Foto på Bjarne Össurarson

Bjarne Össurarson

 • 200 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Thomas,
Jag är rätt säker på att vi skulle kunna hjälpa dig att utforma en mall enligt dina önskemål. Du är välkommen att kontakta mig på telefon 031 - 788 12 31.

Om Datapartner i Helsingborg AB

Vi är sedan många år bl. a. integrationspartner till Visma Spcs, med detta menas att vi har utvecklat flera olika produkter vilka kompletterar Visma Administration. Vi har även utvecklat special lösningar till ett flertal av våra kunder.
Våra kunder kallar oss Vismaspecialisten, vi menar att det beror på att vi är duktiga på att hjälpa dem med i princip allt som berör deras administrativa system. Hur man utnyttjar systemet på bästa sätt, utbildning och igångkörning, kringfunktioner, ekonomisk konsultation bara för att nämna några saker vi är duktiga på
DataPartner har arbetat med affärs- och lönesystem från Visma sedan 1992 och har kontor i Helsingborg, Göteborg och Malmö.
Våra kunder finns i alla branscher; små, medelstora och stora företag, statliga myndigheter och föreningar med mera.

/Bjarne Össurarson
Foto på ThomasH

ThomasH

 • 1,760 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Bjarne,
Se mitt svar ovan till Helene.
MVH
Thomas
Foto på Helena

Helena

 • 666 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Proforma faktura bör finnas som färdig mall - Administration.

Att det ska finnas proforma faktura mallar färdiga bland extra orderdokumenten. Idag måste man skapa en proforma faktura själv. Ganska invecklat om man jobbar med olika valutor och språk. Det borde finnas eftersom att sälja mot proforma är ett ganska vanligt sätt om man säljer till utlandet. Mvh Helena
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Helena, tack för önskemålet. Kika gärna på tipset ovan från Bjarne. 
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Proformafaktura - Administration.

Hej,
Det är väldigt många företag som i dag behöver använda "Proformafaktura"  bl.a vid export till Norge. Det verkar bli mer och mer vanligt att många företag får påbackning på den egen skapade mallen för detta oftast för att det inte finns någon totalsummering endast för levererat. ( -restorder värdet som man kan vilja visa).

Det känns som det här skulle kunna vara en standardmall med tanke på hur vanligt det är och för att alla ska slippa sitta på kammaren och fila till egna mallar och som i bland blir väldigt pillriga om man ska ta hänsyn till ovan.


MVH


Kenneth

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.