Förfrågan i SPCS - Administration

 • 9
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

I SPCS administration kan man arbeta med en offert om jag fått en förfrågan från någon av mina kunder detta är gott och väl fungerande. Men om jag i min tur vill fråga mina leverantörer om aktuella priser och leveranstider så saknas funktionen "Arbeta med förfrågningar", jag vill alltså i princip skapa ett dokument som i princip innehåller samma information som en beställning men den skall fungera som en förfrågan. Detta skulle vara mycket andvändbart och borde inte vara speciellt svårt att åstadkomma.
Foto på Stefan

Stefan

 • 1,754 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 9
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Stefan,

Tack för din synpunkt. Vi har fått ett antal önskemål på en sådan funktion men det är inget vi har med i planerna just nu. Målgruppen för funktionen är ganska begränsad utifrån det underlag jag har i dagsläget. Om efterfrågan ökar får vi titta närmare på det till framtiden.
Foto på Pearlanders

Pearlanders

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled Skapa anbud - Administration.

Jag använder mig av Vismas största administrativa program ADM 2000, där inköp, offert, order mm finns inräknade i programmet. Däremot tycker jag det är nästan lite skammligt att ni inte lagt till en Anbudsfunktion. Jag använder mig i dag av ett vanligt mail när jag frågar mina leverantörer om priser. Det skulle underlätta enormt att finna ett Anbudsfunktion.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej, tack för din synpunkt. Jag förstår att en sådan funktion skulle underlätta för dig. Det är bra att vi får input kring det från fler användare här i tråden, så vi har med oss det när vi tittar på önskvärda framtida funktioner i Visma Administration 2000. 
Foto på A, ITchefen

A, ITchefen

 • 3,518 poäng 3k badge 2x thumb

Hej, detta har vi efterfrågat tidigare i många år och jag hittar inte tråden för det nu så jag kan bara skriva att jag verkligen håller med om att detta saknas!

På kundsidan finns offert/order/faktura

På leverantörssidan skullemotsvarande vara förfrågan/beställning/levfaktura men då saknas tyvärr den viktiga förfrågan så vi för köra klipp och klistra hela tiden och fula med mallen och det går inte att få spårbarhet osv. Funktionen förfrågan är verkligen efterlängtad!

Foto på goranofredrik

goranofredrik

 • 1,234 poäng 1k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette RFQ - Request for quotation.

Gällande inköp/beställning.

Det vore bra om det fanns en funktion för att begära in offerter ifrån sina underleverantörer, d.v.s RFQ/Request For Quotation.

Tänker mig att det borde fungera på precis samma sätt som på försäljningssidan med offert/order. Fast istället gör man rfq/beställning. Så man skapar en RFQ som sedan kan omvandlas till en beställning.

Hoppas jag är tydlig nog.
Foto på A, ITchefen

A, ITchefen

 • 3,518 poäng 3k badge 2x thumb
Tack för att det är fler som önskar! VI har frågat efter detta länge.
Foto på Mikael W

Mikael W

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Instämmer, när vi köpte Administration 2000 tog jag för givet att funktionen förfrågan ingick. Som nämnts ovan "förfrågan/beställning/levfaktura", och sedan ändra status i ärendet i den ordningen. Jobbet börjar ofta med en förfrågan, man vill väl veta vad det kostar innan man köper det.  
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Mikael, tack för visat intresse och för din feedback!
Foto på Stefan

Stefan

 • 1,754 poäng 1k badge 2x thumb
Hur går det med detta? Det borde ju vara en trivial sak att lösa. Kopiera funktionen skapa beställning och byt namn till skapa förfrågan!!
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Stefan!

Som min kollega Helene har nämnt tidigare i denna tråd så ser vi att det är en begränsad grupp som skulle ha nytta av en sådan funktion. Visma Administration är ett standardprogram och därför måste vi alltid ta hänsyn till efterfrågan när vi prioriterar förbättringar, liten som stor. I det här fallet handlar de om en helt ny programdel och en utbyggnad av flödet i programmet, så vi bevakar intresset, men just nu är det ingenting som vi har i planerna den närmaste framtiden.
Foto på A, ITchefen

A, ITchefen

 • 3,518 poäng 3k badge 2x thumb

Det är helt obegripligt hur det kan vara en begränsad grupp.

Alla som behöver efterfråga ett pris från leverantör borde ha nytta av detta.

Förfrågan / beställning / levfaktura är gången.

Foto på Peter R

Peter R

 • 3,342 poäng 3k badge 2x thumb
Jag håller verkligen med! Tyvärr är det väl så att många inte tar sig tiden att läsa vad andra användare lägger in som önskemål/förslag för att förbättra programmet.
Foto på sharkgordon

sharkgordon

 • 2,234 poäng 2k badge 2x thumb
är benägen att hålla med, även vi skulle ha stor nytta av en sådan funktion, dock så hinner man ju sällan sitta i forum och söka vad andra anser/tycker har för ideer än vad man önskar. Önskar jag kunde vara här varje vecka och komma med ideer, få tips och förslag men så är det ju inte. Man är lyhörda på VIsma anser jag, men kan nog ibland känna att man saknar folk som ser på programmet från en annan synvinkel, såsom vi kunder jobbar med det.
Foto på svante

svante

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
visma nu är det dax att fixa detta!
förfrågan skulle vara en mycket bra funktion(samma funktion som offert till kund, där man enkelt skapar  order från offert)  
det är 2016 nu inte 1986..
Foto på Stefan

Stefan

 • 1,754 poäng 1k badge 2x thumb
Precis, min åsikt hur kan det vara en begränsad grupp? Alla som köper in nåt borde ha användning av denna funktion. Vilket borde innebära alla användare förutom kanske de som enbart levererar rena timbaserade konsulttjänster och inget fysiskt material.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.