Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Joanna Norlander APPLICATION SPECIALIST ‎2023-06-08 15:42 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1617 Visningar

I Tid Smart/Pro har du flera möjligheter till attestering av tider. Oavsett om du är attestansvarig för en medarbetare eller projektledare för ett projekt når du attestfunktionen via Tid & Kvitton - Attestera.

 

Bra överblick över registrerade tider:

Attestera.png

Du kan enkelt se om de registrerade timmarna stämmer överens med den schemalagda tiden genom att dessa har olika utseende. Du hittar information om vad respektive färg innebär genom att klicka på Färgförklaringar.

 

Attestering i två steg:

För dig som vill arbeta med attestering i två steg så har du bättre möjligheter till detta med det nya utseendet där du som projektledare kan attestera tider för projektet, medan den som är attestansvarig attesterar hela dagarna för perioden (vilket krävs för att kunna ta ut ett löneunderlag).

 

Om du är projektledare har funktionen Attestera under rubriken Tid & Kvitton. Är du endast projektledare och inte attestansvarig så kommer du direkt in i vyn där du kan attestera dina projekt. Om du är både attestansvarig och projektledare eller att du är totalanvändare så har du två val uppe till höger där du kan välja att utgå från Rapportör eller Projekt:

Visa tider utifrån.png

 

Attestering för dig som projektledare: Om du är projektledare kan du förutom att attestera tider via Attesterings-modulen även attestera tider via fliken Tid på projektet

Attestering för dig som attestansvarig för en medarbetare: Som attestansvarig har du även möjlighet att attestera tiderna via Tid & Kvitton - Tidregistrering där du uppe till höger kan välja att se tider för de medarbetare som du är attestansvarig för.

 

Smidigt arbetsflöde

Genom att drilla dig ned på en medarbetare kan du se registreringarna som gjorts , men du kan även välja att Expandera alla för att alla tidregistreringar ska visas vilket minskar antalet knapptryck:

Drop down attestering.png

 

Är det så att du vill redigera en tidsregistrering så görs detta via pennan som vanligt:

Attestera - Redigera.png

När du är klar med redigeringen återgår du till samma vy som du var på innan du påbörjade redigeringen. 

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 23-06-08