Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Hanna Bergqvist CONTENT PRODUCER ‎2024-01-11 08:29 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 449 Visningar

Arbetar du med rot och rut i eEkonomi? Då är det dags att exportera ut filen där du ansöker om utbetalning av rot-/rutavdrag för betalda fakturor under 2023. Den här ansökan ska lämnas in senast den 31 januari 2024 till Skatteverket. Ansökan gäller för fakturor där betalningen ägde rum under 2023, och där arbetet också har utförts. 

 

Hur exporterar du filen?

Du exporterar filen för rot-/rutavdrag under Inställningar - Import och export - Skapa fil till Skatteverket för rot- och rutarbeten - Ny export. En lista med de fakturor som kommer med i ansökningsfilen till Skatteverket visas. Observera att det är först när du registrerat kundens betalning av en faktura som den kommer med i filen till Skatteverket. När filen är nedladdad, laddar du upp den på skatteverket.se.

 

ROT BILD.png

 

Har du fakturor skapade över två år och vill ansöka om skattereduktion för fakturor skapade både under 2023 och 2024, behöver du göra två exporter. En fil för fakturor betalda under 2023 och en för de som är betalda under 2024. Du möts i detta läget av följande meddelande vid export i eEkonomi.

 

meddelande rot.png

 

Medverkande