Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Hejdå papperskvitton!

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2024-02-02 09:54 )

Äntligen! Regeringen har fattat ett beslut om en lagrådsremiss med förslag om att avskaffa kravet på att spara papperskvitton, om de finns i digitalt format. Ett förslag som skulle sänka regelkostnaderna för Sveriges företag med nästan 4 miljarder kronor varje år. 4 miljarder!

 

Enligt nuvarande regler måste företag spara papperskvitton, pappersfakturor och annat pappersmaterial i sin originalform under drygt 3 år, även om de finns sparade digitalt. Vilket såklart ger både stora och omfattande kostnader för många företag. Förslaget från regeringen är en av de största regelförenklingarna de senaste årtiondena. Det är stort! 

 

Vad händer nu?
De nya reglerna föreslås träda i kraft den 1 juli 2024, och ett beslut ska tas i riksdagen i början på mars. 


Självklart kan du börja arbeta digitalt redan nu om du inte redan har börjat!
I vårt bokföringsprogram Visma eEkonomi kan du enkelt skicka och ta emot e-fakturor och gör du eller dina kunder inköp ska ni såklart använda er av Visma Spcs företagskort. Sen har vi även vår scanner-app, där det enkelt går att fota både kvitton och fakturor som hoppar direkt in i programmet - swoosh! Källor: Regeringen.se och Företagarna.se 


Medverkande
2 Kommentarer

Med tanke på hur enkelt det är att "justera" kvitton när dom är digitala så är det här en märklig utveckling. Den "kreativa" delen av befolkningen gnuggar händerna i förtjusning... bifogade kvitton har jag "justerat" i visningssyfte enbart med hjälp av standardprogram i Windows... Så enkelt är det....kvittofusk.pngkvitto2.jpg

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @AccountantfromHell_singland 

Jag förstår att du tycker att den digitala naturen hos kvitton öppnar upp för möjligheter till oegentligheter. Det är sant att digitala kvitton kan vara mer sårbara för manipulation jämfört med fysiska kopior. Samtidigt kan den ökande användningen av digitala kvitton också förenkla hanteringen och organiseringen av ekonomiska transaktioner.


Tack för att du delade dina tankar kring den digitala hanteringen av kvitton. Det är värdefullt att höra olika perspektiv och reflektioner om dessa frågor. Diskussionen kring säkerheten och pålitligheten hos digitala kvitton är definitivt relevant. Om du har ytterligare synpunkter eller frågor är du alltid välkommen att dela dem. Tack igen för ditt engagemang i detta ämne!
 

/Tinna