Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Erik_N
UTFORSKARE

Bokföra tidningsprenumeration från USA

Hej,

 

Om man inom företaget vill ta en prenumeration på en tidning som är relevant för verksamheten, men bolaget som erbjuder prenumerationen finns i USA och skickar en fysiskt tidning från USA några gånger per år, och även erbjuder digital tillgång till artiklar, hur konteras då detta?

 

Det räknas kanske inte som en prenumeration när det skickas en fysisk vara? Hur gör man med momsen? Ska den konteras som utgående moms omvänd skattskyldighet (2645 och 2624) eller räknas det som import?

4 SVAR 4
Joachim E
MODERATOR

Hej

Då det skickas en fysisk tidning ett antal gånger på år så bokför du det på konto 6970 utan moms. Det räknas inte som en import när det gäller en tidning som skickas från ett land utanför EU och omvänd skattskydighet behöver du inte heller redovisa eftersom det gäller en fysisk produkt.

Önskar dig en fortsatt fin dag
Joachim

Erik_N
UTFORSKARE

Hej,

 

Tack för svar!

Gäller detta även då det ingår en digital tjänst i prenumerationen? Omvänd skattskyldighet gäller alltså bara tjänster?

 

/Erik

Hej

Det stämmer att omvänd skattskyldighet direkt vid betalningen enbart gäller vid tjänsterinköp som du kan nyttja i Sverige. I detta fallet så ingår det en produkt också och då bokför man det helt utan moms även om det ingår en digital version av den tryckta varianten också.
/Joachim

Erik_N
UTFORSKARE

Tack!