Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jenny Lu
UTFORSKARE

Attest lönespecifikationer

Varje månad skriver jag ut alla lönespecifikationer (ca 55 st) och lämnar ut till respektive chef för attest. Detta dels som en dubbelkoll att allt är korrekt och dels för revisionen. Vill komma ifrån pappershanteringen och kunna göra detta smidigare utan att det blir problematiskt enligt GDPR. Är det någon som har en bra lösning på detta idag? Vet att det inte går att göra via Lön 600, men någon kanske har en egen manuell digital lösning som fungerar fint?

10 SVAR 10
annasarnehed
MEDLEM

Hej,
Vi har också en attestfunktion som vi löst med att jag sparar ned pdf-fil med lönespecar i en mapp på server som bara jag och resp chef kommer åt. Jag har fått sätta in "kategori" i fältet utskriftsurval på flik 6 på de anställda för att kunna "gruppera" utskrift till respektive chef. Så när jag sparat ned lönespecar som pdf-fil mailar jag info om att det finns specar finns för genomgång. 
/ Anna

Har redan dessa grupperingar och mappar så skulle vara enkelt att lösa för mig. Gör respektive någon sorts attest av dem så att du har koll på att de är granskade eller stannar ni där? Vill gärna veta att de är kontrollerade och ha en bekräftelse på detta.

Jag får ett svar tillbaka på mail att allt är kontrollerat och klart men inget mer. Behöver något ändras så får jag en redogörelse på en utskriven spec, men det går ju säkert att göra bättre 🙂 .

Får fundera lite på hur vi gör det på bästa sätt då...
Om ingen annan har någon fiffig lösning?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Du kan skriva ut en kontroll eller lönelista. 

Vi skriver alltid ut och attesterar lönelista, men där ser man ju inte vad lönen består av, svårt att avgöra om det är ens rimligt. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Om du skriver ut både en  kontroll o en  lönelista så fungerar det. 🙂 

Simply - den kontrollistan är ju faktiskt väldigt bra istället för alla lönespecarna. Även om vi fortsätter med pappersattest sparar vi ju tid/papper på att använda den istället. Tack för tipset! 

Hej Jenny Lu, 

Jag skulle vilja slå ett slag för vår tjänst Visma Lön Anställd som kanske kan hjälpa dig i ditt fall. Detta program används för att dina anställdas tidsregistrering samt attest av dessa. De anställda registrerar alltså sina tider i Visma Lön Anställd via webben eller vår app och när medarbetaren klarmarkerat sin period i kalendern de utgår ifrån, får den som ska attestera ett meddelande om att det finns tider att attestera. 

Du är varmt välkommen att kontakta oss på supporten eller vår försäljningsavdelning för vidare hjälp vid intresse. 🙂 

Ha en bra dag! 
/My 

Hej!

Jag skulle bara vilja göra en uppdatering här som kanske kan hjälpa några av er! 

 

I version 2020.0 av Visma Lön finns funktionen för digital signering med Visma Sign. 

Då kan du skapa olika grupper för signering och sen skapa en sammanställning av lönerna och skicka för attest innan du låser, skickar lönebesked och betalar ut lönen.

 

Ni kan läsa mer om hur det funkar och se filmer där min kollega visar hur Visma Sign fungerar: Digital signering »

Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~