Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Eva___102
MEDLEM

Kompensionsledighet mot pension

Vi har en anställd som är ansluten till IF Metall och får därför 65,4 timmar som kompensionsledighet varje år. Men när kvoten når 100 timmar på tidsbanken ska överskridande timmar regleras till pension. Hur görs detta i Lön 300?

1 SVAR 1
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!

 

Det finns ingen automatisk funktion som känner av att avsättningen ska bli i pension när kompbanken överstiger 100 timmar.

I forumtråden Extra avsättning till pension » har My gett exempel på hur man kan hantera en manuell avsättning. Jag tänker att du manuellt får lägga in löneart för att redovisa avsättningen och manuellt minska kompen för den anställde.

Du kan också ställa in att ackumulatorn för Komptid ska säga till när en anställd överskrider 100 timmar. Det gör du under Lönearbete - Ackumulatorer. Leta upp ackumulatorn som heter Komptid och fyll i 100 i fältet Överstiger. Då kommer programmet säga till om lönebeskedet gör att 100timmar överskrids.

 

På en lönespecifikation där 100 h överskrids får du då manuellt minska ner kompen för den anställde till 100 timmar. Det kan du göra med löneart 4108.

Därefter registrerar du avsättningen till pensionen enligt Mys förklaring. Antingen om du vill använda samma lönearter som hon föreslår eller om du vill göra kopior av dem.

 

Hoppas att detta hjälper dig vidare!

 

För anställda som är anslutna till IF Metall rekommenderar vi det större programmet Visma Lön 600. Där finns funktioner för att hjälpa till med bland annat semester och avsättningar till arbetstidsförkortning.  (Det du efterfrågar i detta fallet hanteras inte automatiskt i Visma Lön 600).

 

Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~