Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

LottaUppsala
UTFORSKARE

Öppna lönekörningar vid semesterårsavslut

Hej,

Jag har 3 olika lönekörningar varje månad, timlön kollektivanställda, månadslön kollektivanställda samt månadslön tjänstemän.

Nu vid semesterårsavslut behöver jag ha alla 3 öppna när jag går vidare och gör semesteråsavslut.

Visma tillåter dock inte att ha fler än 2 lönekörningar pågående på samma gång - hur löser jag det?

Mvh Lotta

🤔 

9 SVAR 9
Jessica_
UTFORSKARE

Skulle du kanske kunna ta med alla tre personalgrupperna/löneformerna i en och samma lönekörning?🤔

Njaae, timlönerna måste gå för sig då de går från 16:e - 15:e varje månad.

Blanda arb och tjm som måste redovisas var för sig blir blir ett meck att separera.

Kanske jag måste göra så om man inte kan kringgå det här med endast 2 öppna lönekörningar.

Tack för förslag i alla fall 🙂

Hej på er!

Vi rekommenderar i första hand att alltid ha lönekörningarna låsta innan ett semesterårsavslut för att minska risken för att något ska förändras efter avslutet. Man kan alltid lägga in en kommentar att de korrekta dagarna kommer synas på nästa lön om det är anledningen till att ni vill ha olåsta lönekörningar. 
 

Det finns inget sätt att komma runt att du endast kan ha 2 olåsta lönekörningar i Lön 300/600 men jag gillar hur @Jessica_ resonerar även om det just i detta fallet kanske blir lite krångligt i efterhand. 

 

Skulle du möjligen kunna ha en av dina lönekörningar låst och skriva en textrad om att semesterdagarna syns nästa månad men är tillgängliga redan nu? Jag vill även skicka med mitt favoritavsnitt från programhjälpen Låst eller olåst lönekörning som kanske kan hjälpa någon annan här på forumet. 

 

//Tinna

 

 

Hej Tinna,

Ja anledning är att jag inte vill att det ska stå prel semesterdagar, har kört i alla år med att ha lönen olåst (hade då bara tim/månadslön kort o gott på den tiden)

Jag gör nog så att jag låser tjänstemännens löner så får de andra rätt på sina lönebesked. 👍

En fråga, varför att det satt att bara 2 öppna löner är tillåtet?

Mvh Lotta

 

Hej Lotta! 

Förstår hur du menar och det låter som du redan har en bra plan.
Nej har inte svarat dig för jag väntar på återkoppling från löneteamet. Lovar att återkomma så snart jag fått mer input 🙂

Ha en solig dag så hör jag av mig 

/Tinna


 

LottaUppsala
UTFORSKARE

Hej igen Tinna, 

Du svarade inte på min fråga angående begränsningen av 2 olåsta löner, varför det är satt till just 2st?

Mvh

Lotta 🌞

Hej Lotta!

Anledning till att vi valt att man endast ska kunna ha två olåsta lönekörningar är för att få ett så stabilt och säkert system som möjligt. Programmet Lön 300/600 sköter mycket per automatik och valet gjordes för att inte påverka för mycket uträkningar och ackumulatorer i bakgrunden. 

 

I och med att man kan gå in i kalendariet och lägga in händelser bakåt i tiden och då ska det efterföljande räknas om på flera lönelörningar så kom man fram till att två öppna lönekörningar är rimligt att ha och borde räcka för de flesta av våra kunder.

 

Välkommen tillbaka till forumet framöver 

//Tinna

 

 

 


 

catarina ScF
UTFORSKARE

I mitt fall vill jag dela upp personalen i olika körningar, tex timanställda, måndadsanställda tjänstemän och månadsanställda arbetare. Vilket innebär att en anställd endast finns med i en lönekörning, inte i flera samtidigt. Det handlar ju sällan om att en anställd ska finnas med i olika lönekörningar samtidigt. Därför har jag lite svårt att acceptera motiveringen till varför det endast går att ha två lönekörningar öppna samtidigt...

Skulle det vara möjligt att begränsningen ligger i vilken typ av lönekörning eller personalkategori den avser?

Hej @catarina ScF!
Det skulle vara uppskattat om du hade möjlighet att lämna detta som ett önskemål till våra produktspecialister. Numera har vi flyttat idéhanteringen från forumet direkt till produkten. Läs gärna mer i   Vi flyttar idéhanteringen från forumet till era produkter

 

I Visma Lön 300/600 finns en knapp som heter Förbättringsförslag lokaliserad en bit till höger om mitten av programmets header. Klicka på knappen och du länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål.  


Trevlig helg och välkommen tillbaka till forumet

//Tinna