Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

emma__24
UTFORSKARE

Restid går inte att registrera vare sig i Visma Anställd eller Visma Utlägg

Jag har i många år efterfrågat att man ska kunna ange restid i Visma Aställd alternativt i Visma Utlägg. Eftersom det inte går att ange restid någonstans så måste vi ha en komplicerad mailkedja mellan anställda, chefer och löneadministratör när vi har anställda som ska ha ersättning för restid. Det finns ju ingentans där de kan registera just restid. Fattar inte varför inte denna tidkod finns med, det måste ju vara ett problem för jättemånga. Den borde i den bästa av världen kunna anges som tidkod i Anställd och även som en funktion i en reseräkning i Utlägg.

 

Nu har jag tjatata om detta i så många år, nu vill jag ha en förklaring till varför just detta ska  undantas registering i Visma.

11 SVAR 11
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej @emma__24 !

Glädjande nog är detta något som vi planerar släppa under 2023. Jag vågar inte lova när under året men det finns med i roadmapen.

Min kollega kommer mejla dig för att fråga lite om hur ni jobbar och hur ni ser att funktionen skulle se ut.

 

Och som svar på din fråga så handlar mycket inom utveckling om prioriteringar. Jag hoppas att du har blivit glad av några av de nyheter vi släppt under året hittills iallafall. Till exempel möjligheten att skapa egna frånvarotyper i Visma Lön Anställd som varit vääääldigt efterfrågat bland våra användare. Läs mer här: Grym nyhet i Visma Lön Anställd - Egna frånvarotyper »

 

Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~

Hej! Ser att det är på gång att kunna rapportera restid. Har du någon mer info om när nu? Jag vill också slippa ha det i kommentarer då det är lätt att missa. 

Ja, det ligger fortfarande i planen, men vi har inte påbörjat utvecklingen än så det dröjer ännu ett tag.

Fattar att det är stökigt att hantera via kommentarer. 

Lovar att uppdatera här när det finns tillgängligt! 🙂

Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~

Jag väntar och väntar. Nu är 2023 snart slut. 

 

/Marita Johansson

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Marita J 

Arbetet med denna funktionen pågår fortfrande men är i slutfasen.
Jag kan tyvärr inte ge något exakt besked när vi tror att den släpps men det borde bli i början av 2024. Detta ska funka fint i Lön Anställd och både mot Lön 300/600 samt mot Lön Smart.

 

Vi uppdaterar i tråden så fort vi har mer info att ge.

Ha en fin dag!

/Cecilia 

Hej,

Något nytt gällande restid I VLA? Jag vill ha en löneart i Visma Lön 600 där vi ger restiden i komp, inte pengar. Är på gång att lägga upp en sådan själv, men kanske ska vänta tills det är klart? Kan jag då själv välja att koppla den till en sådan löneart?

Hej @Monica T 

 

Funktionen finns redan i Visma Lön Smart och kommer till Lön 600 till hösten. Mer info än så har jag inte att dela med mig av i dagsläget. 

 

Ha en fortsatt fin dag. 

/Tinna

Hej

Förstår inte riktigt. I Lön 600 kan jag ju lägga upp vilka lönearter jag vill, så det är ju inte problemet. Det är ju där man rapporterar tiden man behöver det. Grejen var ju att det försvann från Visma resa när det blev utlägg. 

Så nu fick jag en annan fråga: Vad är det jag tappar om jag byter från Visma Lön 600 till Visma Lön Smart?

 

Hälsningar Marita

Hej @Marita J 

 

Som tidigare nämnt så kommer funktionen till hösten även i Lön 600 men kul att du är intresserad av skillnaderna mellan Lön Smart och Lön 600. 

 

Det är verkligen en stor fördel att kunna arbeta i ett webbaserat program inte minst för att du slipper alla uppdateringar och att tillgängligheten är så mycket bättre när du har ditt program på webben. I Lön Smart har vi dessutom ett extra stort fokus på att ständigt utveckla och implementera nya funktioner. 

I hjälpavsnittet Jämför Visma Lön 600 med Visma Lön Smart har vi samlat information som jag hoppas besvarar dina frågor. 

 

Ha en fin dag

/Tinna

Står att det är löst, men det verkar det ju inte vara. 

emma__24
UTFORSKARE

Toppen! Det jag skulle vilja framföra i samband med detta är att det är viktigt att när våra anställda registrerar restid så måste tidkoden kunna styra mot olika lönearter beroende på om den anställde är tjänsteman eller arbetare. Ersättningsnivåerna ser olika ut i olika kollektivavtal. Jag efterlyser detsamma när det gäller föräldraledighet. Osannolika nog så kan inte snabbvalet för föräldraledighet skilja på arbetare och tjänstemän, det blir alltså samma lönearter för båda vilket är helt fel eftersom deras avtal givetvis skiljer sig mycket åt. Jämför med snabbvalet för tex övertid och OB; där ställer man in olika för tjänstemän och arbetare. Jag passar även på att nämna helgdagsschema i samband med detta. Helgdagsschemat är helt annorlunda för arbetare jämfört med tjänstemän, men helgdagsschemat är helt styrt i Visma Lön 600, dvs man kan bara ha ett helgdagsschema. Skulle vara jättebra om ni hela vägen har med er att såna här saker ofta skiljer sig mycket åt för olika grupper av anställda.