Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Resultatenhet vid lön smart

Sitter med en kund som använder sig av resultatenheter. De har en person som jobbar 50/50 i de två olika resultatenheterna och ska därför ha lön 50/50 från dessa. Lönekostnader och arbetsgivaravgifter m.m. ska även dem registrerats 50/50 på resultatenheterna.

 

Vid lönekörning och just för detta exempel 50/50 på de två olika resultenheterna så får man dela varje löneart i två och registrera en resultatenhet per löneart vilket känns väldigt jobbigt och snurrigt för den anställde.

 

Sen finns det ett JÄTE PROBLEM arbetsgivardeklarationen blir inte någon resultatenhet på och det går heller inte att bokföra det i efterhand, utan då får man backa den verifikatet och sen göra ett manuellt verifikat. Då försvinner ju hela idén med resultatenheter och kunna jobba med det direkt i programmet.

 

Hur har ni tänkt runt detta?

 

// Jocke - JP Ekonomiservice
18 SVAR 18
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Jocke - JP Ekonomiservice 

 

Tack för ditt inlägg. 

Vi har rapporterat detta vidare internt men ser gärna att du även registrerar det som en produktförbättring till våra utvecklare. 

 

Klicka på knappen längst ned på sidopanelen som heter Feedback och förslag. Klickar du på den knappen kommer du till förslagssidan i Visma Lön Smart. Tryck sedan på den gröna knappen Lämna förslag. Du kommer då att länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål. 

 

//Tinna

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Hej @Tinna Gunnarsson 

För mig är det väll inte riktigt en "förbättring och förslag" utan mer en brist i lön smart och arbetsgivardeklarationen och att man inte kan välja resultatenheter. Hela konceptet med resultatenheter faller ju om man inte kan registrera detta och dessutom inte redigera denna manuellt efteråt. 

 

Hur har ni tänkt där när man ska jobba med resultatenheter och arbetsgivardeklarationen, för någon tanke borde ni ju haft på detta hur man ska göra så man får med det eller har det missats? 

// Jocke - JP Ekonomiservice

Hej,

Fördelning av projekt och resultatenheter är en avgränsning i programmet, samma sak gäller att få in fördelning av projekt och resultatenheter på arbetsgivaravgifterna. 

Verifikation.png

Det hade fungerat att endast lägga in projekt och resultatenhet, men det går inte att fördela direkt i denna verifikationen som du nämner.
Tanken är att vi i framtiden ska lägga till mer funktionalitet angående denna funktion. 


/Agatha

entangly
UTFORSKARE

Hej!

Instämmer till fullo med detta behov!

Det är toppenbra att projekt och resultatenheter har införst på Lön Smart och det underlättar potentiellt mycket arbete för oss.

Dock ser det ut som att endast vissa kostnadskonton (ex. 7210, 7281) får resultatenhet automatiskt satt på individbasis (dvs. uppdelat en rad per anställd).

För oss är det dock superkritiskt att fler kostnadskonto får denna funktion, i synnerhet arbetsgivaravgiftskonto 7510, på grund av den lönemodell vi använder där alla lönekostnader som associerat med den anställde behöver en resultatenhet.

Detta gick alldeles utmärkt enkelt (men inte automatiskt) i den gamla lönemodulen Lönebesked där en verifikation per anställd skapades.

Som det fungerar med Lön Smart måste vi nu skapa en ny manuell verifikation för att ange resultatenheter för konto 7510 per anställd och det är blir ett sjuhelsikes jobb att via rapporter eller dylikt få fram arbetsgivaravgifter på individbasis som underlag...!!

 

Således, nuvarande effekt av att vi nyligen blev intvingade i Lön Smart är massor av extraarbete, och det var nog motsatt er tanke med systemet. Snälla, åtgärda denna brist. För vi kommer inte ändra på vår lönemodell. I annat fall måste vi tyvärr se oss om till ett annat redovisningssystem, och det vill vi helst inte.

 

Ett programeringsteknisk förslag är att för ALLA lönerelaterade kostnadskonton där resultatenhet och projekt är aktiva, automatiskt dela upp dessa på individnivå och sätta resultatenhet och projekt i verifikationen!

 

Lätt att implementera. Sätt igång direkt så ska ni få en stjärna!

Agatha Batarowicz
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 
Tack för din feedback, du får också gärna skicka in din feedback via programmet också.
Du lämnar önskemål för Visma Lön Smart i ditt program nere via knappen Feedback och förslag. 

Vi jobbar på att utveckla programmet och jag har inte någon ny information kring funktionen, jag förstår att funktionen hade underlättat arbetet i programmet.

Men jag ska undersöka detta och återkommer i denna tråden när jag har mer information.

 

/Agatha

entangly
UTFORSKARE

Tack för att ni jobbar hårt på det. Återkoppling är även gjord inuti eEkonomi.

Det är snart dags för ny lön!

entangly
UTFORSKARE

Hej!

Hoppas ni har jobbat vidare på att implementera resultatenheter på individbasis för alla konstnadskonton som rör löner!? Finns någon tidsplan för när det är klart? Det är dags för en ny lön om bara en månad. Lön Smart kan bara bli smart när det är smart hela vägen fram!

Agatha Batarowicz
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Tack för din fråga!

Snart kommer det gå att få in fördelning av projekt och resultatenheter på arbetsgivaravgifterna samt fördela på kopplade lönearter, så detta är något som utvecklingsteamet jobbar på just nu.


Jag kommer att återkomma i tråden när funktionen finns på plats.
Tips är att följa denna sidan på forumet, där vi lägger upp kommande nyheter i programmet.

/Agatha

En tilläggsfråga där, kommer det att kunna gå att ha flera lönedelar på olika projekt med korrekt fördelning på respektive konto?

Tex en anställd jobbar 3 dagar med ett projekt, ett annat tar 1 dag och ett annat 15 dagar. Alla olika delarna behöver få rätt fördelning på respektive arbetsgivarkonto, lönekonto och semesterersättning/tillägg om den betalas ut i samband med lön.


Carina Wesenlund-Jonsson
- din personliga redovisningskonsult
entangly
UTFORSKARE

Toppen, tack för att ni lyssnar och förbättrar!

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Hur ligger status med detta på arbetsgivardeklarationerna?

// Jocke - JP Ekonomiservice
Agatha Batarowicz
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Våra utvecklare jobbar på detta och vi är nära på att släppa funktionen.

Jag kommer att uppdatera i tråden så fort funktionen finns på plats! 

I första steget så kommer det gå att få in fördelning av projekt och resultatenheter på arbetsgivaravgifterna samt fördela på kopplade lönearter, men inte %-fördelning.

/Agatha

iljrng
MEDLEM

Hej, jag måste slänga in att jag instämmer helt med föregående skribenter i tråden. Det skapar oerhört mycket merarbete att det inte går att fördela ut lönekostnader procentuellt på olika res. enheter. Detta gör att jag överväger att byta program. Vore mycket tacksam och glad om ni fortsatte jobba med att ta fram %-fördelningen snarast. 

Susanne W
MEDLEM

Hej,

Säger som föregående, vore tacksam om ni kom med en lösning på % fördelningen.

/Susanne

Agatha Batarowicz
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 
Tack för era synpunkter! 
Jag tar detta vidare, men som jag har skrivit tidigare så kommer det inte gå att fördela i % i första släppet.

Inne i programmet längst ner till vänster så kan man skicka in önskemål via knappen Feedback och förslag.

/Agatha

Som tidigare så frågade jag inte i huvudsak procent men om att kunna ha en anställd som får lön och har jobbat kanske 3 dagar med ett projekt eller omvandlat till timmar, 24, 5 dagar på ett annat projekt osv. Det är inte en procentuell fördelning men en nödvändighet för den som har tex en klippare som jobbar på olika projekt olika antal dagar.


Carina Wesenlund-Jonsson
- din personliga redovisningskonsult
Agatha Batarowicz
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Nu finns fördelning av projekt och resultatenheter på arbetsgivaravgifterna i Visma Lön Smart! 

Ha en fin dag! 

/Agatha

Toppen! Vilken nyårspresent! Det kommer underlätta.