Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Semesterersättning vid timlön

hej!

En av våra anställda är föräldrarledig 100% men efter en överenskommelse så ska han jobba 8 h i veckan för att lära upp en nyanställd. För att han kommer in och stöttar och hjälper till så ska han få en ersättning på 5000 kr i månaden. Nu när jag ska göra lönen så reggar jag honom på föräldrarledig 100% men hur blir det egentligen med de 5000 kr. Måste jag speca upp semesterersättning på denna ersättning? Eller kan jag lägga hela de 5000 kr som en timlön utan semesterersättningen?


tack!

MVH
Hedvig

3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Hedvig,

Om de 5000 kr är en bruttoersättning  kan du använda löneart 1174, Övrig ersättning, brutto, är det en nettoersättning kan du istället använda löneart 1227, Övrig nettoersättning.
Registrera först lönen - dra av 100% föräldraledighet - lägg in löneart 1174 och fyll i beloppet manuellt.

Ha en fin dag
/Susan
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

tack snälla för hjälpen. Dock blir skatten väldigt konstig när jag lägger in Övrig ersättning, brutto. Skatten på de 5000 kr blir bara 387 kr. Vet inte riktigt varför? Ska jag lägga in en manuell skatt då bara på 30 (löneart 2203)?

Tack!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Nu vet jag inte vilken skattetabell din anställde har, men kollar jag skattetabell 33 så blir skatten på 5000 kr endast 387 kr.
Tycker du det är för lite kan du absolut använda löneart 2203 och själv räkna ut hur mycket du vill ska dras i skatt.

Ha en fin kväll
/Susan