Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Erica_3
NY MEDLEM

Enter vid verifikationstext vid registrering av verifikation SQL-version - Administration

Status: Genomförd
Tanken var nog inte att dom skulle bort (hoppas jag iaf) men vad jag förstod på en av killarna på supporten så fanns det en diger lista med funktioner som var ändrade. Kan tycka att man borde rätta till det som blivit försämrat snabbt. Sen fattar jag att man inte kan ta allt på en gång, men åtminstone dom viktigaste, såsom att tabben ska funka i ver.registrering, nu måste man använda musen om man inte kan alla sifferkoder utantill. Med ett 20-tal olika företag är det omöjligt (för mig).Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Kötider.
14 Kommentarer
Marita Jonsson
CONTENT PRODUCER
Hej!

Kan du förtydliga vad det inte är som fungerar med tabben som du skriver här? 
Erica_3
NY MEDLEM
När man ska regga en ny ver, och (förlåt, inte tabben) använder enter i verifikationstexten för att kunna använda pil ner för att välja text. Men markeringen hamnar nere på konto, medans rutan för textrader ligger kvar över 
Marita Jonsson
CONTENT PRODUCER
(uppdaterad av Marita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2021-08-27 09:40 )
Jag har tagit detta vidare till vår utvecklingsavdelning, så vi återkommer om detta. 

Om du väljer Alt-knappen och pil ner när du står på raden för Verifikationstext, så kommer listan upp och här kan du sedan använda pilarna för att välja rätt text.

Ha en trevlig helg!
Erica_3
NY MEDLEM
Ja det funkade. Men det blir ju sämre flöde i arbetet. 
Marita Jonsson
CONTENT PRODUCER
(uppdaterad av Marita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2021-08-27 08:12 )
Nu har jag fått återkoppling på detta och det är så att knappen Enter som du tyckt varit bra här vid Verifikationstext inte följer standarden i programmet. Utan det är knapparna Alt + pil ner som är standard. I dagsläget räknas detta inte som ett fel, men jag har framfört dina synpunkter.  
JennyLundin
NY MEDLEM

Förut kunde man bara använda pil ner direkt och välja rätt text om man ville söka men nu måste jag först trycka enter för att få upp listan och då har markören automatiskt hamnat i fältet "konto". Då måste jag tillbaka till "verifikationstext" igen.... Det blir ju inget flyt när man sitter och jobbar när man hela tiden måste släppa tangentbordet och använda musen.

Samma sak när man vill få fram droplistan vid konto... När jag skriver t ex 1 så vill jag inte bara ha kontnummer som börjar på 1 utan alla konton i kontoplanen. Som det var förut!!

Alla dessa försämringar hela tiden. Jag börjar tröttna!

Erica_3
NY MEDLEM
Håller med dig! Många försämringar har det blivit!
h-matson
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Snabbtexter.

Hej

Har ni varit och fipplat med snabbtexterna i nya versionen, 2017.12? När man skall bokföra verifikat så kunde man förut trycka Enter för att komma till en lista. Så sker nu också men markeringen hoppar vidare till konto, så allt blir en enda röra. Finessen med snabbtexter försvann rätt omgående.
h-matson
NY MEDLEM

Om Enter inte är standard nu så var det väl så med gamla versionen. Vi vill alla ha ett flyt när vi jobbar i programmen och hittills så har Enter flyttat fokus till nästa logiska ruta/knapp för att göra nästa inmatning. Enl bokföringsnämden så skall ett verifikat ha en relevant text. Om rutan verifikationstext är tom så skall alltså inte fokus vidare till konto utan stanna på någon funktion som avser verifikationstext. Då är det rimligt att man hamnar i listan.

Tillsvidare får vi som inte vill använda musen backa med Shift +Tab. Men eftersom man använder vänster hand till pappershögen så blir det inte bra.

Älvan_
NY MEDLEM

Håller med er. Det var ju otroligt smidigt med att bara behöva trycka enter för att komma till snabbtexterna. Och innan jag upptäckt vad som hade hänt.

Önskar att jag inte gjorde uppdateringen så här i efterhand... men var tvungen för att kunna läsa in en ny kunds säkerhetskopia...Så nu blev det så

Hoppas dom tar och ändrar tillbaka det 🙂

h-matson
NY MEDLEM

Så här står det i er skrivna hjälp om verifikationstext:
... Då räcker det med att du skriver in koden för snabbtexten och trycker på Enter så visas hela snabbtexten. Om du trycker på Enter direkt visas dialogrutan med Snabbtexter. ...
Det är uppenbart att såhär skall det fungera i den gamla versionen, det är såhär vi har jobbat och det är såhär vi vill jobba.

Jag letade reda på avsnittet för att jag inte kom ihåg vilken tangentkombination som ni påstår är standard, men det fanns tydligen ingen sådan standard.

Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej!
Jag kan absolut förstå dig. Det ska vara så likt det bara går från tidigare version så jag tar det vidare så får vi titta på det. 
asaspo1
NY MEDLEM
Gjorde uppdateringen för några veckor sen eftersom jag drar mig för att uppdatera just pga av såna här försämringar. Otroligt irriterande. Är tanken att försämra programmet för att tvinga in oss i e-ekonomi? Ångrar verkligen att jag uppdaterat för jag har inte noterat en endaste förbättring.

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd

Hej! 

 

I version 2020.1 som finns för nedladdning har vi löst problemet med att listan öppnas när man klickar Enter. Hanteringen är nu likadan som i andra listor i programmet; när du står i rutan för Verifikationstext använder du Alt+pil ner för att öppna listan. Jag hoppas att detta kan underlätta i ert arbete. Läs mer om hur du uppdaterar till den nya versionen i vårt hjälpavsnitt Uppdatera programversion. I hjälpen hittar du även fullständiga versionsnyheter för version 2020.1.

 

/Joanna