Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Ancan_
NY MEDLEM

Kortkommando för utskriven kundfaktura

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-01-30 13:47 )
Status: Inte planerad just nu

Hej!

Ny på administration, försöker redan från början lära mig snabbkommandon så jag slipper använda musen. Finns det något när man registrerar kundfaktura så bocken under utskrivet-faktura blir ikryssad?

Annica.

 

13 Kommentarer
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Ancan_,

 

Bra tänkt av dig att direkt lära in programmets snabbkommandon. Bocken för utskriven sätter programmet automatiskt i när du har skrivit ut fakturan så av den anledningen finns inget snabbkommando för just detta. 

 

Du har säkert redan sett listan över programmets snabbkommandon men jag lägger in den här ändå om någon annan missat den. 

 

Hoppas du kommer trivas i ditt nya program!

 

/Tinna

Ancan_
NY MEDLEM

Hej, jag skriver inte ut fakturorna eftersom kunden redan skrivit ut dom, dom ska bara in i bokföringen och reskontran. Men då vet jag att det inte finns något snabbkommando, tack!

LW -60
UTFORSKARE

Vad händer om du tar kommando Ctrl+p?

Ancan_
NY MEDLEM

Nä, det funkade inte. Då blir det en utskrift, vilket jag inte behöver.  Men tack för tanken!

 

LW -60
UTFORSKARE

Igår när jag skrev det här, måste jag ha varit i "läst men ej förstått-läge". Nu idag när jag läser vad du önskar, hänger jag med. Förlåt. Fick för mig att Alt+Mellanslag fungerar på kryssrutor, men inte heller det verkar fungera. Testade också med massuppdateringen utan resultat.

 

  • Det vore ju bra, ifall man kunde i kundfakturornas listläge, kryssa i rutorna till vänster och med hjälp av massuppdatera sätta önskade fakturor som utskrivna.

 

Mvh Lena

Ancan_
NY MEDLEM

Haha 😃  ingen fara, det läget är jag i mest hela tiden. 

När använder du alt+mellanslag?

 

LW -60
UTFORSKARE

Det måste bero på den här meditationsmusiken jag lyssnar till, men jag kommer faktiskt inte ihåg.  När jag tänkte "sätt kryss i ruta med tangenter", kom tanken på det där kommandot upp med automatik. Känner mig helvirrig just nu, för Alt+Mellanslag i Microsoftvärlden återställer textformatering till standardtypsnitt i programmet Word. I värsta fall får jag sluta lyssna till meditationsmusik medan jag arbetar så hjärnan återställs så jag får tillbaka långtidsminnet igen.

Ancan_
NY MEDLEM

Eller lyssna mer!

Det var iaf bra att jag fick veta att det återställde typsnitt, för det visste jag inte. Använder ju Word också. 

LW -60
UTFORSKARE

Nu du!

Stängde av musiken och funderade lite.

 

När man står i listläge bland kundfakturorna, markerar en av fakturorna så raden blir blå så är det enbart mellanslag som som ger en bock i kryssrutan (markeringsrutan) längst till vänster, inte i kombination med någon annan tangent, alltså.  Det betyder att du kan använda pil ner för att hoppa till nästkommande faktura och markera en bock m mellanslag igen.

 

Så, om man kunde få till att man med massuppdatering kunde sätta fakturor som utskrivna, så skulle det ju vara alldeles utmärkt!

 

Mvh Lena

Lisa Henriks
PRODUCT OWNER
(uppdaterad av Lisa Henriks PRODUCT OWNER ‎2020-01-31 15:21 )

Jag har kollat upp snabbkommandon med våra Admin-specialister och det finns tyvärr inget snabbkommando för detta idag, så det är inte musikens fel att du inte kommer fram till kommandot igen. Jag tycker verkligen att det låter som en helt fantastiskt spellista, @LW -60 vad ska man göra för att få tillgång till den? 😎

 

Lägg gärna in ett önskemål om att ha ett snabbkommando för att markera en faktura som utskriven på fliken Idéer

Ancan_
NY MEDLEM

Åh! Toppen! Jag gick in och kollade. Funkar också vid utbetalning lev fakturor.

Då har jag lärt mig två nya saker idag. Snabbknapparna och detta. Tack!

LW -60
UTFORSKARE

Det är på youtube jag hittat musiken och det finns en hel del att välja bland. Denna lyssnade jag till medan jag arbetade idag, åtta timmars avslappningsmusik i ett svep:

 

https://www.youtube.com/watch?v=94x-QzPRfmc&t=13610s 

 

Bästa hälsningar, 

Lena

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu