Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Johan_40
NY MEDLEM

Visma Scanner - se bild/pdf innan reg. av leverantör

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-04-02 10:28 )
Status: Genomförd

I användandet av Visma Scanner så finns behov att kunna få upp bilden/pdf innan start av registrering leverantörsfaktura alt. när man skall starta.

Som det är nu så måste man registrera en lev.faktura först, titta på ett underlag - backa leverantören och välja om leverantör efter den inscannade bilden. Om jag förstår det rätt så är denna funktion redan på bana med Visma eEkonomi...borde vara enkelt (?) att föra över den funktionaliteten till Visma Admin.

11 Kommentarer
Fd medlem
Inte tillämpbar
(uppdaterad av li-migration ‎2021-08-27 08:22 )
Hej Johan, 

Beklagar att du inte fått svar på din fråga!

I Visma Administration, både på Verifikationer och Leverantörsfakturor, kan du välja kommandot Koppla underlag redan i listan för att se vilka underlag som skickats in. Därifrån kan du välja att skapa Ny och påbörja registrering av händelsen utifrån bildunderlaget. 

Jag hoppas förstås att du redan hittat den här möjligheten i programmet. Annars kan du läsa mer här.
Johan_40
NY MEDLEM

Hej igen - lite sent svar men ändock ett svar.

MEN det jag är ute efter är just hur programmet är uppbyggt nu, du måste alltså skriva in en leverantör FÖRST och sedan kan du börja bläddra bland de lev.fakturor som är inscannade. Om jag inte vet vilka fakturor som ligger så måste jag när jag ser detta gå tillbaka och ändra leverantör.

Man borde alltså i första skedet, innan man väljer leverantör tycka på "koppla" för att plocka upp de olika lev.fakturorna så att man kan välja rätt leverantör från början.

Jag vet inte om jag uttrycker mig oklart men om du i Admin.programmet startar lev.fakturor och sedan försöker få upp "koppla applicationen" innan du valt leverantör så går det inte.

̈MVH


Johan

Annica Bomstrom
ANSTÄLLD
Hej

När du är i Listläget för alla leverantörsfakturor så kan du välja den lilla ikonen Koppla underlag och se vad som finns inne. Du behöver inte välja en specifik leverantör.

Mvh
Annica
Johan_40
NY MEDLEM

Hej Annica,

tack för ditt svar men det är inte det som är riktigt frågan.

När man registrerar lev.fakturor så står du inne i Lev.faktura modulen (antingen redan i ny faktura el. att du har registrerat en och du skall registrera en ny, d.v.s. att det är många lev.fakturor man gör efter varandra).

Då kan man inte välja koppla underlag då den är "gråmarkerad" innan man valt leverantör. Detta innebär alltså att jag måste välja en random leverantör, trycka på koppla och få upp lista att välja mellan. Därefter gå och ändra leverantören till den som jag har ett underlag till.

Prova gärna själv så kommer du se:

1. Välj Lev.faktura modulen

2. Välj Ny lev.faktura

3. Försök trycka på koppla så ser du att den är gråmarkerad innan du väljer leverantör...och hur skall du då veta leverantören innan du ser vad det är för underlag?


🙂


MVH


/Johan

Mia Sundin
ANSTÄLLD
Hej,

det stämmer du behöver välja leverantör innan knappen koppla underlag blir valbar. Det är inte optimalt men efter att du plockat upp bildunderlaget kan du byta leverantör.

Mia
Johan_40
NY MEDLEM

Strålande Mia,

då känner ni till detta "problem" och kanske jobbar på att lösa det?

För mig som redovisningsbyrå så blir det tyvärr ett argument för att inte digitalisera ännu då användarvänligheten är mindre bra...tänk dig ca 25 klientföretag som alla skall köra lev.fakturor digitalt. Just nu uppskattar vår byrå att det mest digitaliserade bolaget tar ca 50-75% längre tid att hantera gentemot ett "analogt" bolag av samma storlek.

Ja, naturligtvis kommer det kunna gå med blixtens hastighet när vi har automatiska konteringar av lev.fakturor, in-/utbetalningar, skattekonto m.m. men som sagt....jag tror vi tyvärr kommer avråda kunderna till att ta digitaliseringssteget 3-4 år till.

🙂

MVH

/Johan

Mats__38
NY MEDLEM
Tack för svar men jag är inte nöjd med det. När kommer en förbättring?
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej igen, 

Jag rekommenderar att ni utgår ifrån listläget på leverantörsfakturor ni fått in nya underlag. I listan har ni tillgång till knappen Koppla underlag och ni kan kika igenom det som kommit in samt klicka på Ny för att registrera händelsen utifrån underlaget. När ni klickar på Ny i det läget har ni dels underlaget på skärmen och kan välja leverantör på fakturan i den ordning ni beskriver.

När fakturan är registrerad och ni har kopplat underlaget till fakturan, vill ni såklart gå vidare till nästa underlag i ordningen. Om ni i det läget behåller Koppla underlag-dialogen uppe och återigen klickar på Ny-knappen, så får ni önskad effekt. 

Kruxet idag, och det ni ju beskriver, är att programmet kräver leverantör i normalfallet när en Ny faktura skapas. Bra input att det skulle vara mer flexibelt, jag håller helt med. Hoppas ni kan dra nytta av arbetsgången ovan tillsvidare.
Danapo
NY MEDLEM

Hej,

 

Hittade den äldre tråd när jag var i kontakt med er support. Har precis samma problem som beskrivs och är förvånad att inget verkar gjorts sedan denna tråd skapades. Det hade verkligen underlättat om man kunde utgå först från underlagen i visma scanner när man skall bokföra. Känns som det blir lite omvänt nu när man först skall skapa exempelvis en leverantörsfaktura innan man vet vem det är från. Medveten om att man kan koppla från listläget men det man egentligen gör är ju att koppla mot den faktura som är markerad i listan. Då får man sen öppna filen från visma scanner som ligger näst på tur för att sedan stänga koppla rutan igen och använda sig att den öppnade filen för att lägga in och sen öppna koppla fönstret igen. Visst det funkar men känns som att man utgått lite från fel håll.
Är det så komplicerat att ordna så att man kan få upp scanner dialog rutan utan koppling. 

Det finns inget annat sätt att nå de kopplade filerna, man ser ju dem i mobilen men om man är flera som använder appen så ligger det väl tyvärr underlag kopplade på olika tilldelade epostadresser i respektive app?. Kan man komma logga in på något sätt mot den speciella epost adress man blir tilldelad i appen?

 

mvh

Daniel 

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång

Hej!

 

Jag har glädjen att meddela att vi arbetar på förbättringar i Visma Administration för att få en bättre hantering/flöde för inläsning av scannade dokument från Visma Scanner.

 

Vi återkopplar här i tråden så fort en lösning är på plats så prenumererar du inte redan på tråden rekommenderar jag att du börjar göra det det nu!

 

Logga in på forumet och gå in på det produktområde du vill följa, välj fliken Driftinfo - klicka på prickarna uppe till höger och välj Prenumerera för att få mejl när vi har pågående incident.

 

Ha en fin dag!

Gustav Bergqvist
PRODUCT OWNER
Status changed to: Status: Genomförd

Hej alla ni i denna tråd,

 

Från och med Version 2020.31 har vi nu ett förbättrad flöde för inläsning av underlag i Visma Administration.  Om ni inte redan har kommit igång med denna nya hantering genom modulen " inläsning underlag " rekommenderar jag att ni kikar på filmen Skicka underlag till Visma Administration med Visma Scanner  . Ni kan även läsa mer om funktionen i vårt hjälpavsnitt Läs in underlag . 

Härligt att ni väljer att jobba med era underlag digitalt, hoppas ni får mycket nytta av förändringarna ovan! 

Ha en fin dag! 🙂