Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
nadja_s
NY MEDLEM

Attestansvar utan att vara anställd

(uppdaterad av My Janhall ANSTÄLLD ‎2020-03-02 16:41 )
Status: Genomförd

En person borde kunna vara attestansvarig över anställda i Lön & Anställd trots
att samma person inte är anställd i bolaget där han eller hon är
attestansvarig.
Det fungerade i Visma Stämpla. Varför har ni tagit bort funktionen?

20 Kommentarer
Lisa Henriks
PRODUCT OWNER
(uppdaterad av Lisa Henriks PRODUCT OWNER ‎2021-08-27 08:30 )
Hej! 

Det går fortfarande att attestera i Lön Anställd även om personen inte ligger upplagd som anställd i bolaget, det är ingen funktion som vi har tagit bort. För att personen ska kunna attestera behöver personen finnas som användare i löneprogrammet under Arkiv - Användare - Användare
Vad är det som inte fungerar i det företaget nu? Återkoppla gärna så ska vi reda ut det! 
nadja_s
NY MEDLEM
Hej. Jag har pratat med en tjej i chatten och hon sa att det inte går. Tror att det blev missförstånd. Jag ligger som användare i löneprogrammet under Arkiv - Användare. I Visma LönAnställd under Attestera - Attestansvariga - Ny attestansvarig kan jag inte välja mig. Har jag missat något?
Lisa Henriks
PRODUCT OWNER
(uppdaterad av Lisa Henriks PRODUCT OWNER ‎2021-08-27 08:31 )
Om du ligger som användare under Arkiv - Användare - Användare så blir du löneadministratör och kan då attestera alla anställdas kalendrar/tidrapporter. 
Som löneadministratör syns du inte i Lön Anställd under attestansvarig, och anledningen till det är att du redan har attestbehörighet för alla anställda. 

För att ha attestansvar för specifika anställda så behöver du vara upplagd som anställd i löneprogrammet.
nadja_s
NY MEDLEM
Tack för svaret.
JessicaEngstrom
NY MEDLEM
Det stämmer att man inte kan attestera i Visma anställd om man inte är lönesdministratör eller anställd i företaget. Man vill ju INTE att en person som ska attestera men som inte är löneadminstratör ska kunna se alla. I löneprogrammet agda kan man lägga upp en person som bara attestant för vissa personer i olika företag. Jag efterlyser samma funktion då det är väldigt vanligt. 
mali__
NY MEDLEM
Hej,
Har precis pratat med Er support och Ni sager själv att det inte fungerar, och jag får inte heller det att fungera. Detta kommer inte att hålla I vår intern revision, informera mig vänligast så fort Ni lost problemet!!!!!!!!!!!
Fanny Örnberg
ANSTÄLLD
(uppdaterad av Fanny Örnberg ANSTÄLLD ‎2021-08-27 08:59 )
Hej Mali,

Precis som Lisa beskriver så kommer den person som blir upplagd under Arkiv - Användare - Användare i löneprogrammet bli löneadministratör och därmed ha tillgång till att administrera Visma Lön Anställd. Detta betyder att personen i fråga kan logga in på Mina tjänster - gå in på Lön Anställd och under Attest - Attestera se alla anställda och attestera dem. Du kommer inte se användaren under Attest - Attestansvariga då det enbart är anställda som finns upplagda i löneprogrammet under Personal - Anställda som kan kopplas som attestansvarig.

Summan av kardemumman, användaren blir alltså automatiskt upplagd för att kunna attestera när den läggs upp under Arkiv - Användare - Användare i löneprogrammet. Om du vill kunna välja vilka anställda som personen i fråga ska vara attestansvarig för måste han/hon finnas upplagd som en anställd i löneprogrammet. Du kan läsa mer om attestansvariga i Lön Anställd i den skrivna hjälpen.

Återkom om du har fler funderingar!
/Fanny
mali__
NY MEDLEM
Detta kommer troligen inte att hålla I vår internrevision, så då får ni införa att man kan se en signatur vem som har attesterat det. Annars borde Ni ändra så det fungerade som innan er uppdatering gjordes. Ska personen I fråga inte ha någon attestperson på sig, eller hur tanker ni här - ska det fältet vara blankt?
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej Jessica! 
Tack för din synpunkt, för tillfället är det inget vi har inplanerat att införa. Jag kommer lyfta din synpunkt med vår utvecklingsavdelning. 

Vänligen
Jesper
Sofie_17
NY MEDLEM
Så man måste alltså vara löneadministratör och se alla anställde trots att man kanske bara är attestansvarig för 1 anställd i det bolaget? Känns ju väldigt märkligt. 😕

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej Sofie! 

När man är attestansvarig så kan man attestera och kontrollera den anställdes tider man ansvarar för. 
Återkom om jag förstår din fråga fel. 

Vänligen 
Jesper
Sofie_17
NY MEDLEM
Jag menar om den attestansvariga är anställd i ett annat bolag. Då måste man vara löneadministratör i bolaget där man ska attestera en anställd tid?
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Nu förstår jag dig bättre, ja det stämmer eller får du skapa upp personen som en anställd och sen lägga upp den som attestansvarig för det bolaget han/hon ska sköta. Men jag kan givetvis ta vidare din önskan att man skulle slippa lägga upp personen i lön när den enbart ska attestera tiderna. 

Vänligen 
Jesper
mali__
NY MEDLEM

Det funkade I det gamla, men I det nya visma lön anställd fungerar det inte att lägga upp attestpersoner som inte är anställda I bolaget. Du kan lägga upp dem I löneprogrammet men de kommer inte upp som valbara personer I visma lön anställd. Jag har tagit upp med supporten att detta måste justeras I samband med åtgärder för hela attestrutinen!
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej Mali! 

Tack för din synpunkt, vi håller på och ser över just det du nämner för att ge er kunder en bättre hantering av attestering m.m. Vi jobbar även på att få till en loggning så administratörer kan se exakt tidpunkt när en tidrapport attesterades eller klarmarkerades. 
Återkommer när jag har mer information att ge. 

Vänligen 
Jesper
Erica E
UTFORSKARE

Hej!

 

Jag hittade den här tråden om attestansvarig som inte är anställd i företaget. Jag undrar om ni har kommit vidare med den här frågan?

 

Vänliga hälsningar,

Erica

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Erica E 

Tack för din fråga, jag har för tillfället ingen ny info att ge angående attestansvarig som är anställd i företaget. Jag återkommer i tråden så fort jag vet att funktionen är på "g". 

 

Vänligen 

Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång
 
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER
Status changed to: Status: Genomförd

Halloj!

 

Nu finns den nya rollen för Attestansvarig på plats!  🎉

Läs mer i Nyhet 27 oktober: Skapa ny Attestansvarig direkt i Visma Lön Anställd »