Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Eva-Lena5
NY MEDLEM

Deltidsanställda och komp - Lön Anställd

Status: Utvärderar
Hej!
I vårt kollektivavtal kan anställda byta sin mertid mot komptid om överenskommelse träffas med arbetsgivaren.
Det gick bara fint i Stämpla. Nu går det inte alls. 
När de registrerar avvikelsen "Övertid i komp" läggs det som mertid för deltidsanställda. Varför finns det inte något sätt där det kan läggas som komp för deltidsanställd när det finns kollektivavtal som ger den möjligheten. Nu blir det manuell hantering och det är inte bra.
9 Kommentarer
Cicci_2
NY MEDLEM
Vi har samma problem. Vi får sitta och justera allting manuellt när det kommer över i lönesystemet. Lön Anställd har inneburit så mycket merarbete istället för att underlätta. 
Stina_3
NY MEDLEM
Har samma problem. Som deltidsanställd måste man kunna få välja om man vill lägga in komptid som sedan ska tas ut i form av ledighet istället för att det blir mertid i pengar med automatik. Ändring önskas i systemet
Elisabeth Wisten
NY MEDLEM
Vi har exakt samma problem. Blir automatiskt "Mertid" trots att den anställde önskar "komptid 1" (timme mot timme). Jag kan inte heller som löneadministratör korrigera i Visma Lön Anställd utan måste hålla koll på att göra detta manuellt via Visma Lön. Så krångligt och tar mycket extra tid. Förstår inte varför detta har blivit så mycket sämre än tidigare? Det måste ni kolla upp och rätta till!
Cicci_2
NY MEDLEM
Undrar om någon på Visma ens läser dessa idéer? Är det ens lönt att komma med något här eftersom ingen från Visma svarar? 
Elisabeth Wisten
NY MEDLEM
Någon på Visma som läser detta forum? 

Jag vill ha respons på hur och om ni kommer att lösa detta problem? Är ju helt ologiskt att man inte ens som löneadministratör kan ändra manuellt i VLA utan måste komma ihåg att göra detta via lönespecen för varje enskild individ?! Deltidsanställda har rätt till att få komp timme mot timme på ordinarie tid enligt vårt kollektivavtal. Jag som administratör måste ju också dessutom gå in manuellt och titta på hur den anställde önskat sin Övertid i tid eller övertid i komp och sedan komma ihåg att rätta till detta i Visma Lön. Inte till någon hjälp utan det blir väldigt mycket merjobb faktiskt! Jättebra om ni tittar på detta.  

Tack på förhand!
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Ursäkta sent svar. 

Vi undersökte detta när vi utvecklade tjänsten och ville de flesta att mertid skulle ersättas i pengar. Så därför blir mertid alltid pengar nu, men tillsvidare kan de anställda stämpla arbetad tid så blir tiden sparad i kompbanken eller om man arbetar med tidsaldo så uppdateras kompen när månaden är slut och synkas över till lön. 
Jag kommer ta vidare och lyfta era synpunkter.

// Jesper
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Uppdatering av tråd: Vi har gjort en release av Lön Anställd  som innebär att det nu är möjligt för en löneadministratör att överstyra resultatet av mertid. T.e.x ändra mertid till övertid eller tvärtom. Denna förändring löser inte att den anställda kan välja mertid i ledighet, men mertid som resultat är möjligt för löneadministratören att överstyra inne i Lön Anställd. 

Vänligen 
Jesper

Elisabeth Wisten
NY MEDLEM
(uppdaterad av Elisabeth Wisten ‎2021-08-27 09:17 )
Hej,
Jättebra att det går att rätta till numera inne i VLA. Det blir ett steg närmare önskemålet.

Drömscenariot är dock att ni gärna också kan titta på att när individen väljer "Övertid i komp" att det verkligen blir det och inte "Mertid". Kanske går det att styra genom att använda olika grundavtal när scheman läggs upp i systemet t ex?
Tack för att ni lyssnar.
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar