Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Hyacinth
UTFORSKARE

Ingen resultatenhet på retroaktiv lön - Lön 600

Status: Utvärderar
Hej,
jag undrar när ni tror att ni är klara med att rätta till det fel som gör att resultatenhet inte syns i bokföringsunderlaget på semesterlöneskuld och arbetsgivaravgift för retroaktiva löner? Supporten har svarat mig att ni tittar på detta till kommande versioner. Det var i oktober 2010 (ärende 3095622).

17 Kommentarer
Christel9
UTFORSKARE
Också intresserad av när detta blir okej.
annasarnehed
NY MEDLEM
Jag vill också att detta åtgärdas! Har efterfrågat det många gånger!
Jonsac
NY MEDLEM

Vill också ha detta åtgärdat snarast.
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för era synpunkter, just nu har vi inget inplanerat att införa denna förändring inom den närmsta tiden. Jag förstår ert dilemma och jag kommer lyfta denna idé med vår utvecklingsavdelning, återkommer när jag har mer info att ge. 


Vänligen
Jesper
Lotta_46
NY MEDLEM
Vi har också problem med att inte hela beloppet blir fördelat med resultatenhet. Mycket efterarbete krävs för detta som borde vara ganska lätt att åtgärda.
Hyacinth
UTFORSKARE
Hej, har du lyft denna idé med er utvecklingsavdelning? Detta är något som skapar stora problem för oss.
Christel9
UTFORSKARE
Håller med! Kan väl inte vara så svårt att få med?
annasarnehed
NY MEDLEM
Tror mig kunna se att om man använder lönearten för retroaktiv lön direkt i lönebeskedet så fungerar det blir bokfört på resultatenhet och projekt även för de automatiska raderna för förändring av semesterskuld och arbetsgivaravgift medan det inte blir det när man använder funktionen för uträkning av retroaktiv lön. Nån mer som sett det?
Christel9
UTFORSKARE
Har inte testat detta, bara sett att det saknats (det är då man tänker på det) Men om det fungerar i en funktion, borde väl Visma kunna ändra så det fungerar båda vägarna. Är en stor fördel att använda funktionen med uträkning av retroaktiv lön, har jag upptäckt.
annasarnehed
NY MEDLEM
Ja, man vill använda programmets hjälp att beräkna retroaktiv lön! Men det vore intressant om nån mer har sett detta. I och för sig är det bara att testa i en lönekörning och se hur bokföringsunderlaget blir.
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Hyacinth
UTFORSKARE

Hej, jag saknar detta ärende under rubriken "Kända fel" i det nya forumet.

Hyacinth
UTFORSKARE

Jag testade i dag att lägga in lönearten för retroaktiv lön direkt i lönebeskedet, men det blev ingen skillnad för mig.

Hyacinth
UTFORSKARE

Hej, hur går det med utvärderingen av detta?

SusanneG
NY MEDLEM

Vid retroaktiv lön och beräkning och förändring av semesterlöneskuld till anställda läggs detta på tre separata konton i bokföringen (7090, 7290, 7519) men vi får inte med resultatenhet. Alltså klumpas alla belopp ihop till ett för varje konto och när detta ska bokföras saknas uppgifter om kostnadsställe som jag måste få veta om det ska räknas ut manuellt. Varför kan inte Visma koda även dessa lönekostnader på rätt kostnadsställe som finns på varje person?

Kristina4
UTFORSKARE
(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-05-18 11:12 )

Varje anställd tillhör ett kostnadsställe 100% eller så kan det fördelas på resp kst m  30%, 10% och 60%. Allt står på resp anställningskort. Detta fungerar bra förutom när man ska göra en retroaktiv lön som avser månaderna innan. Det blir en total summa på sem.lönskuld + socavg kontot utan något kst (bokföringsunderlaget). Fick som svar ifrån er support att detta inte fungerar i ert system utan får göras manuellt. Detta tycker jag låter väldigt konstigt att det inte fungerar, det är ju trots allt 2021 och på väg till en mer digitaliserad värld. Det blir en hel del merjobb att speca alla anställda. Denna fråga rör säkert också många andra företag. Finns det någon annan hantering kring detta? Om inte, så vill jag att ni lägger till detta i ert utvecklingsarbete samt att jag vill få en återkoppling på detta ärende.

catarina ScF
UTFORSKARE

Nu blev jag förvånad - det borde ju fungera kan man tycka... tror vi är många som är i behov av den funktionen.

Hoppas Visma fixar detta!