Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
sorensson
NY MEDLEM

SCB sysselsättningsstatistik - Lön 600

Status: På gång
redovisning av kortperiodisk sysselsättningsstatistik till SCB, har vi önskemål om att få hjälp med att på ett enkelt sätt få fram uppgifterna. det skall anges hur många som jobbade en viss dag, antal män och kvinnor,visstidsanst., sjukdom mm. detta tar en hel del tid att hämta fram ur löneredov. eftersom det inte finns ngn. bra sätt att få fram uppgifter/dag
32 Kommentarer
Malin Sköld
FD ANSTÄLLD
Hej!

Tack för ditt önskemål. Jag har tittat lite på den statistiken och förstår att det tar en hel del tid att få fram alla uppgifter. Jag tar med mig ditt önskemål när vi tittar vad vi ska göra i programmet till kommande verisoner.

Om det är fler som önskar detta får ni gärna gilla detta inlägget så att vi kan se hur stor efterfrågan det är för stöd av detta i programmet.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Den statistiken är ju vanlig att man får skicka in till SCB, Hogia har ju haft en rapport för detta länge.
Ni får gärna titta på en lösning för detta tidsödande problem.
Trevlig dag!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Detta är standard statistik som många behöver lämna.
Det är första gången jag ska lämna denna statistik då jag använder Visma lön och blev väldigt förvånad när jag inte hittade den. I de lönesystem som jag använt tidigare, Hogia, Flex Datasystem och HR plus har det funnits rapporter för att ta ut denna statistik.
Jag hoppas rapporten utvecklas och finns nästa gång det är dags att skicka in statistiken.
Jenny_48
NY MEDLEM
Gärna till nästa uppdatering för det skulle som sagt spara mycket tid!
Fd medlem
Inte tillämpbar
This reply was created from a merged topic originally titled
SCB Kortperiodisk Sysselsättningsstatistik i Lön 600.


Hej, jag skulle uppskatta om ni kunde skapa en SCB rapport i Lön 600 "Kortperiodisk Sysselsättningsstatistik. Den är otroligt arbetskrävande att försöka få till på egen hand och tar mycket tid.
Annie Karlsson
ANSTÄLLD
Jag slår ihop ditt önskemål med denna tråd. På så sätt har vi det samlat på ett ställe.

Tack för att du tar dig tid att dela med dig!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Då det är lag på att lämna denna information till SCB, är jag väldigt intresserad av att ni bygger in denna funktion i lön 600. Gärna igår! Ganska frustrerande att det aldrig görs något åt detta problem, som jag vet många användare har.
Tina H
NY MEDLEM
Här är en till som skulle uppskatta denna rapport.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej,
Det är bara att se till att göra rapporten, kan ta högst en halv dag att bygga. Varför hela tiden skjuta fram frågan med att vi ska titta på det till kommande versioner?
elisabet1938
NY MEDLEM
This reply was created from a merged topic originally titled
Rapport för SCB.


Partille 2014 03 25
Vilken rapport utskrift använder vi när SCB skall ha in kortperiodisk sysselsättning/detta skall skickas varje månad .Då skall vi upplysa hur många män /kvinnor som varit anställda under månaden .De vill också veta om vi anställt under månaden eller någon slutat .Sedan får vi ett datum de vill veta om någon varit sjuk då.Finns det någon sådan rapport eller tänker Ni göra en?
Med vänlig hälsning
Siv Holmgren
sorensson
NY MEDLEM
hej alla!
gott att se att det är fler än jag som är frustrerad över att denna SCB redovisning inte går att få fram i Visma SPCS vilket jag tycker är otroligt dåligt, det är 9 månader sedan jag uppmärksammade Visma om denna brist och det har fortf. inte åtgärdats.
många har samtyckt och vill ha funktionen så varför åtgärdas det inte.
detta är inget bra betyg för Visma lön
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej
Gissar att det tar högst en arbetsdag för en vismaprogrammerare att skapa rapporten som skulle frälsa många. En bra anledning att byta lönesystem, faktiskt.
elisabet1938
NY MEDLEM
Visma
Sätt nu igång med att ta fram denna rapport!
Det är klart att Visma ska ha alla rapporter som vi som använder Visma behöver för att besvara enlig lag.
Med vänlig hälsning
cr____1
NY MEDLEM
Hej

Vet ni när den rapporten kommer
Malin Sköld
FD ANSTÄLLD
Hej!

Vi ser att ni är många som önskar möjlighet att rapportera Kortperiodisk sysselsättningsstatistik till SCB. Vi vet att denna rapportering är tidskrävande för er så under hösten kommer vi att utreda vad som krävs för att få fram en rapportering från programmet.

Genom att skapa egna rapporter i programmet kan ni få fram en del av uppgifterna som behövs för rapporteringen. Till nästa version av programmet kommer det en ny rapport för Medelantal anställda där ni får fram uppgiften om antalet anställda per dag. Hoppas att det så länge är en liten hjälp på vägen.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Jag kommer bara in till kunden 1,5 dag i veckan och då måste sånt här vara på plats. Jag är lite chockad över att denna rapport INTE  finns med som standard under rutiner. Jag kostar kunden ganska mycket i timmen och dessutom har jag inte tid med detta. Jag känner bara för att vägra och låta er ta fram datan åt kunden istället (gratis såklart). Ni får lösa detta på något sätt precis som flera andra leverantörer har lyckats med för längesedan.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette SCB Kortperiodisk sysselsättningsstatistik!!!.

Jag har förstått att det har efterfrågats en rapport för Kortperiodisk sysselsättningsstatistik i flera år, det vore verkligen på tiden att ni skapar en nu då det är statistik väldigt många företag är tvingade enligt lag att lämna! Det är inte rimligt att man skall behöva lägga timmar på att ta fram underlag varje månad som det borde gå att få fram med ett klick. Har jobbat med många löneprogram och alla har denna rapport att tillgå.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Vad händer kring rapporten SCB Kortperiodisk sysselsättningsstatistik? När kommer den?
Jonsac
NY MEDLEM

Vill också ha denna!


Fd medlem
Inte tillämpbar
Alltså. Jag skrev för 5 år sen att rapporten är önskvärd. Känns som om ni borde ha kommit någonstans under så lång tid med detta?? 
Jag önskar en rapport som tar fram antalet anställda per ett visst datum tillsvidare och visstid i en del. Den andra delen gäller frånvaron. 
Seriöst? Varför ska man välja Visma lön 600 eg? 
Fd medlem
Inte tillämpbar
jag sitter varje månad och plockar fram olika listor för att kunna lämna denna till SCB. I ett annat löneprogram som jag också kör lön i, finns rapporten redan färdig - vilket är så det ska vara!
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Ursäkta sent svar på denna tråd. 
Vi har just nu inget inplanerat att införa denna rapport, men jag kommer lyfta önskan igen och tillsvidare får man gärna önska samma sak i tråden för att vi ska kunna se hur många som eftersöker rapporten. 

Vänligen 
Jesper
sorensson
NY MEDLEM
hej!
jag förstår inte hur ni kan skjuta på detta önskemål år efter år! mitt första inlägg var för 6 år sedan och då skulle ni kolla på detta till nästa version, det har gått många versioner sedan dess! Hur många personers önskemål skall ni egentligen ha för att fixa denna rapport? så jag gör ett upprop till alla Er som jobbar med visma och saknar denna rapport, lägg in er önskan i tråden så vi får fram denna tidskrävande rapport!
/Gunnel
Jonsac
NY MEDLEM
Önskar också denna rapport. // Sabina

Lotta_46
NY MEDLEM
Vi behöver också denna, se också min förfrågan angående rapport för rapport av Konjunkturstatistik Löner för privat sektor för hela företaget samtidigt.
Frida_13
NY MEDLEM

Vill också ha denna rapport! 
Det tar väldigt lång tid varje månad att sammanställa detta!!

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång

Hej! 

 

Här kommer en uppdatering i tråden. 

Vi jobbar just nu aktivt för att fixa till rapporteringen av scb rapporteringen i programmet. 

Jag återkommer när jag vet att en lösning närmar sig. 

 

Vänligen 

Jesper

Lisa__1
NY MEDLEM

Hej, när väntas sysselsättningsstatistiken bli klar?

Jenny Löwerot
NY MEDLEM

Jag har arbetat i Agda där det i princip bara var att trycka på en knapp för att få ett färdigt underlag. Döm om min förvåning när jag i Visma Lön måste göra egna rapporter och sedan pivottabeller i Excel. 

Frida_13
NY MEDLEM

Har det kommit någonstans med detta önskemål? 

 

Marita Vincent
NY MEDLEM

Hej.

8 år sedan första önskemålet här, om Kortperiodisk Sysselsättningsstatistik.

När kan vi förvänta oss att den kommer?

 

Senaste uppdateringen 2019-11-14

Hej! 

Här kommer en uppdatering i tråden.

Vi jobbar just nu aktivt för att fixa till rapporteringen av scb rapporteringen i programmet. 

Jag återkommer när jag vet att en lösning närmar sig. 

Vänligen 

Jesper

 

 

 

Matte9453
NY MEDLEM

Hur går det med denna rapport ?