Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
anna__163
NY MEDLEM

Sänkt arbetsgivaravgift ungdom 19,73%

Status: Genomförd

Talade med supporten som att jag skulle skriva här, jag har sista versionen. det står rätt på AGI , men tycker det är dåligt att det inte står rätt på lönebesked och rapporter man tar ut.  I de fall ungdomen tjänar mer än 25 000 kr så redovisas det som om det är 19,73% på hela beloppet, vilket är fel. Rapporter där "arbetsgivaravgifter, preliminär på lönebesked" hämtas. Då detta ska pågå lång tid så är det synd att det inte blir rätt.

13 Kommentarer
vilhelmb
NY MEDLEM

Vi har uppmärksammat ett för oss allvarligt fel i Lön 600.

 

Den nya sänkta arbetsgivaravgiften som gäller fr.o.m. Jan 2021 räknas felaktigt på hela ersättningen och inte bara upp till de 25,000kr som den gäller för. AGI'n stämmer men på lönespecifikationen blir det fel. Vi tar även ut egna månatliga rapporter ur programmet (använder i detta fall Ackumulator "Arbetsgivaravgift, preliminär på lönebeskedet" och denna ger oss en felaktiga siffra.

 

Ser fram emot en skyndsam lösning på problemet.

My Janhall
ANSTÄLLD
(uppdaterad av My Janhall ANSTÄLLD ‎2021-03-22 12:10 )

Hejsan! 

Först och främst så vill jag bara förtydliga att detta inte är ett programfel i Visma Lön, utan det fungerar som tänkt i dagsläget. 

Det finns idag inga krav på att detta ska ses direkt på lönebeskedet men jag förstår att det såklart hade underlättat för er, jag kommer därför lyfta din tråd vidare till Idéer för Visma Lön så kommer vi se över möjligheten framåt. 🙂 

/My 

vilhelmb
NY MEDLEM

Hej My,

 

Tack för ditt svar men hur kan en felaktig arbetsgivaravgift inte anses som ett programfel? Du skriver att det fungerar som det är tänkt.... Menar du att Visma har tänkt att räkna ut och presentera felaktiga arbetsgivaravgifter för vissa personer? Du skriver också att det inte finns några krav att ni ska beräkna korrekt arbetsgivaravgift... Detta stämmer tyvärr inte. Som kund så kräver jag detta.

 

Rätta mig gärna om jag har missförstått något och flytta gärna tråden till kategorin allvarliga fel/buggar eller dyl istället.

 

Mvh,

Vilhelm

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @vilhelmb 

Tack för din återkoppling, jag skulle önska att du kontaktar vår support angående ditt problem eftersom vi inte har något känt fel angående det du nämner. 

Du når oss via 0470-706200. 

 

 

Vänligen 

Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @vilhelmb 

Jag fick en återkoppling av en kollega som förklarade din synpunkt. 

Det är som du säger att arbetsgivaravgiften som visas på lönespecen i programmet visar inte den nedsatta delen som det gör på arbetsgivaradeklarationen.  Jag har valt att lyfta begränsningen för vår utvecklingsavdelning, återkommer så fort jag vet hur vi kommer gå vidare.

 

Vänligen 

Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
vilhelmb
NY MEDLEM

Tack Jesper.

 

För att förtydliga felet så visas visst den nedsatta delen men på belopp över 25k så ska ordinarie arbetsgivaravgift beräknas och det är här det felar. Programmet använder i dessa fall den låga arbetsgivaravgiften för hela lönen vilket blir fel.

 

Ser fram emot er återkoppling.

 

Mvh,

Vilhelm

vilhelmb
NY MEDLEM
(uppdaterad av vilhelmb ‎2021-04-26 14:12 )

Hej,

 

Vi har nu för April på nytt skickat felaktiga lönespecar och rapporter till kund pga denna bugg (innehållandes felaktig arbetsgivaravgift). När kommer ni att åtgärda felet?

 

Tack på förhand.

 

Mvh,

Vilhelm

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @vilhelmb 

 

Vi håller på och undersöker hur vi kan få visningen på lönebeskedet att visa samma summa som arbetsgivardekalrationen gör. 

Det är en stor grej att få till eftersom vi behöver ta hänsyn till om man gör flera lönekörningar under en och samma månad. 

Jag återkommer snart igen. 

 

Vänligen 

Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @vilhelmb 

Uppdatering kring ditt önskemål. 

Vi kommer göra en förändring kring hur arbetsgivaravgiften presenteras på lönebeskedet till nästa version som vi släpper i juni. 

Jag återkommer med mer info när jag vet exakt hur lösningen kommer se ut. 

 

Vänligen 

Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång
 
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

I den senaste versionen av Visma lön 2021.31 så blir arbetsgivaravgiften rätt specificerad på lönebeskedet när man har kombinationen med sänkt avgift för ungdomar 19,73%. Tidigare visades enbart rätt beräkning på arbetsgivardekalrationen. 

 

Vänligen 

Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd