Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
AnnikaA
NY MEDLEM

Få med datum på fakturan - Visma eEkonomi Tid

Status: Inte planerad just nu
Hej, jag provar nu Visma eekonomi tid. Jag ser dock att jag inte får med datum då tidsregistreringen skett på fakturorna. Om jag t ex har en klient en timme den 4/9 och en timme den 14/9 så vill jag att klienten ska se på fakturan vilka datum det är den betalar för. I övrigt skulle det underlätta min hantering oerhört mkt om jag kunde använda detta - men ska jag fylla i datumen manuellt så är det inte någon tidsbesparing för mig. Jag har provperiod fram till 20/10 och måste sedan bestämma om jag ska köra Tid eller inte. Trevlig helg! mvh Annika
35 Kommentarer
Lisa Henriks
COMMUNITY MANAGER
Hejsan! 

Tack för din feedback på hur vi kan förbättra Visma eEkonomi Tid. Just nu är det inget vi planerar att införa men skulle det ändra sig så uppdatera jag tråden med information.

/Lisa 
Anders Tufvesson
NY MEDLEM

Hej jag instämmer med AnnikaA att datumen måste komma med i fakturan när de har registrerats i Tid. Hoppas att ni snarast möjligt gör denna ändring för det är många som behöver den. Med vänlig hälsning.GunnelA


Din tsptolk
NY MEDLEM
Jag håller med föregående! Jag har ingen användning av eEkonomi Tid så som det är utformat idag. Jag måste kunna specificera varje uppdrag vi utfört, vilket på en del fakturor blir flera hundra olika datum och tider.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Som konsult är detta ofta nödvändigt. Kunden vill ha specificerad faktura. Timmar per dag.
Just nu får jag gå in på varje dag i eekonomi tid och manuellt lägga in text i ett fält (fakturatext). Vilket är mycket jobb, men framför allt manuellt och kan bli fel. Kreditfakturor är inte kul ...
Så Vänligen lägg till ett alternativ att kunna speca timmar per dag på fakturan. Precis som man faktiskt tidsrapporterar ...
Nu mer a i tiden av pdf fakturor och epost så är det nog inte så konstigt att man vill ha specen på fakturan ... Så detta borde eEkonomi Tid gänget ta fundera på!
Andreas O
NY MEDLEM
Instämmer med övriga! Ser gärna att möjligheten att få datumen på fakturan åtgärdas så fort som möjligt! Tills dess kanske ett alternativ kan vara att skriva ut faktureringsunderlaget och bifoga som bilaga... Där verkar ju datumen vara med.
Fd medlem
Inte tillämpbar
instämmer  datum Måste finnas med på fakturan från tidsredovisningen
annars faller konceptet totalt
kunden vill veta vilket datum timmarna är utförda
Holter
NY MEDLEM
Instämmer datum, samt att man iaf själv kan se tiderna man varit hos kunden. gärna så att faktureringen kan avrunda med i ex 20min intervaller
semaxan
NY MEDLEM

Går det inte att skriva ut ett fakturaunderlag från eEkonomi Tid, och bifoga fakturan, där man kan välja hur detaljerat tiderna ska presenteras? Jag tänker på hur det fungerar i Visma Advisor där det vid överföring till fakturan samredovisas per tidsartikel (om jag inte minns fel) men där man kan ta ut ett fakturaunderlag med helt anpassad presentation av tider, medarbetare och uppdrag beroende på hur detaljerat man vill att det ska vara.

SOTP__
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette När kommer man kunna få med datumen från Visma eEkonomiTid till Fakturan?.

Hej

När kommer ni göra klart utvecklingen så att man även får med sig datumen från tidsregistreringen i eEkonomiTid till fakturorna i eEkonomi.

Datumen finns ju med på "fakturaunderlaget" som visas i eEkonomiTid så tanken måste ju varit att detta skall följa med till eEkonomi??

Med vänlig hälsning

Fredrik
Holter
NY MEDLEM
Byte just från vanliga tid, i där är det ju med, men med detta Program verkar man helt ha glömt det. sitter nu o fyller i tiden manuellt varje gång jag reggar tid. känns helt hål i huvudet, samt att man inte kan välja avrundning i tid som på Visma TID. fattar inte hur ni tänker och att det inte prioriteras. tänk om ni i ert ärende system inte skulle kunna se när folk ringt in. De flesta kunder kräver ju att man redovisar på fakturan vilken dag det avser.
/Håkan 
Holter
NY MEDLEM
Detta var ett år sen ? vad tänker ni på visa, det är ju helt knasigt ju. 1år detta är ju en elementär funktion om man nu vill registrera tid.
ZeeU__
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utvecklingsförslag - information om rapporteringsdatum på fakturaunderlag.

Kunderna vill gärna veta när arbetet har utförts. Eftersom datum ändå registreras i eEkonomi Tid - borde det kunna vara möjligt att använda i eEkonomi vid framtagning av fakturaunderlag.
Holter
NY MEDLEM
Ni har haft detta i 2 år och tänker fortfarande inte ens på att utveckla det ??? helt galet. detta är ett krav från många kunder, jag sitter o fyller i det manuellt i texten, tar massa tid.
ZeeU__
NY MEDLEM

Hej, Får bara hålla med. Både datum och person - som ändå finns i Visma eEkonomi Tid - borde ju kunna gå att få med på fakturaunderlaget.

Hur prioriterar ni utvecklingsärenden? Två enligt mig rätt så enkla funktioner - borde ju inte ta 2 år (and counting) att utveckla.

Holter
NY MEDLEM
Det sjukaste är ju att man inte ens verkar bry sig överhuvudtaget. tyvärr visste jag inte detta innan, hade bytt till någon annan aktör om man vetat det innan, nu blir det massa extra jobb.
Din tsptolk
NY MEDLEM
Jag håller helt med!
Det skulle verkligen underlätta arbetet om det gick att skriva in i Tid och att det automatiskt specificerades på samma sätt på fakturaunderlaget!
Jag har efterfrågat det flera gånger men utan att få feedback.
Kom igen och utveckla det vi efterfrågar!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Vad håller ni på med???????? Har ni arbetat med detta i två är utan att lyckas se till att man kan få med datu. Jag ska skicka ett brev till ledningen. Det är ju helt absurt!!!!! Vad är det för "utvecklare" ni har som inte kan klara detta på två år?
Niklas37
NY MEDLEM
Mycket underligt att man inte prioriterar något som borde vara så enkelt. Vi önskar även vi denna funktionalitet. Detta fungerade i gamla visma tid, vi förutsatte att erat nya system skulle vara precis lika bra eller till och med bättre.
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-27 08:01 )
Hejsan!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att det dragit ut på tiden innan vi uppdaterat i denna tråd.

Jag funderar på om underlaget som förs över från Visma eEkonomi Tid till Visma eEkonomi kan hjälpa er i detta fallet. Om ni går in under Försäljning - Kundfakturor - Utkast - Öppna ett utkast, kika längst ner så ser ni en rad som heter "Överfört fakturaunderlag från Visma eEkonomi Tid", där kan ni trycka på ordet "visa".  

Genom att trycka på "Visa" så får ni fram ett fakturaunderlag från Visma Tid där det visas datum. Denna PDF:en skulle ni sedan kunna skicka med till kunderna i samband med att ni skickar fakturan. Är detta något som skulle kunna hjälpa er? Jag förstår självklart att ni hade velat få med det direkt på fakturan men kanske kan det här hjälpa er tillfälligt?

Återkoppla gärna 🙂

/Lovisa
ZeeU__
NY MEDLEM
Hej. Har sett att den möjligheten finns - men det innebär att vi ska justera fakturaunderlaget, spara underlaget som pdf, bifoga pdf. Väldigt många extra steg - när det borde kunna gå att få med sig användare och datum från Visma eEkonomi Tid. I övrigt är Visma eEkonomi smidigt - och eftersom att infon redan viss - vill man ju inte regga det igen - eller skapa pdf:er att bifoga./Jonas
Daniel Valentin
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Datum och timmar på fakturan - eEkonomi.

Hej!
Hur får jag datum på timmar som är redovisade i tid på fakturan
Daniel Valentin
NY MEDLEM
Hej Igen!

Eftersom mina kunder kräver att de ser datum på fakturan då måste jag tyvärr titta på alternativa lösningar. Det är ingen vinst i att använda e-ekonomi Tid om det inte går att få in datum på fakturan
SOTP__
NY MEDLEM
Hej

Denna funktion har funnits som önskemål/krav nu i flera år.
Vi är många som vill ha denna funktion och vi kan inte riktigt förstå varför man inte kan lägga den timme programmering som behövs för att fixa denna bugg i eEkonomi. Både tid, datum och projektnummer överförs ju från TIDappen, så varför kommer inte dessa med hela vägen in på fakturan?

Å svara nu inte som dina kollegor att ”det finns inte plats för fler kolumner på fakturan”. Detta problem är väldigt enkelt löst. Dela upp informationen på flera rader eller gör texten mindre. Å sen när ni ändå håller på så kan ni ju passa på att ta bort ”Leveransdatum” från fakturorna, för den funktionen vill ändå ingen ha. Inte ens skatteverket eller bokföringsnämden!!
Oacceptabelt
NY MEDLEM
Har påtalat samma brister för Visma förutom alla övriga brister med att inmatad tid rätt som det är försvinner ovh visar "0"-men de hänvisar som vanligt till att kunderna skall använda detta forum istället för att ta tag i grundproblemen. Visma är nog världssämst när det gäller kundfokusering.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej
Jag önskar också denna funktion.
Instämmer med övriga.
Tobias_t
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Förslag till eEkonomi Tid - Fakturaunderlag.

Vi använder oss utav eEkonomi Tid och eEkonomi.
Vi är ett konsultbolag, och har flera anställda som gör korta uppdrag till kund.

Exemplet kan vara Nisse som jobbar emot kund Visma AB, och lägger 8 timmar på måndagen och 8 timmar på fredagen.

När man sen ska överför fakturaunderlaget till eEkonomi, så blir det en faktura.
Men fakturan saknar tidsunderlaget med datum då arbetet var utfört.
Man får bara med posterna med summan om timmar, men inte datumet.

Idag så måste vi manuellt exportera en PDF ifår eEkonomi Tid (detaljerad tidsrapport) och sedan bifoga den i fakturaunderlaget.
Detta skulle man vilja ha som en möjlighet att automatiskt bifoga detaljerad översiktsrapport för tidsregistreringen (så att man får med vilket datum arbetet var utfört).

Känns som en funktion som samtliga konsultbolag skulle vilja ha.
Tobias_t
NY MEDLEM
Jag efterfrågar också denna funktionalitet. Detta påverkar oss såpass mycket att vi funderar på att byta system.

Önskemål om att ni löser detta omgående
jdias_
NY MEDLEM
Me2! De förstår inte hur konsultföretag fungerar och jag kan inte se några förbättringar i mina stora behov...
DFP___
NY MEDLEM
Jag behöver också den funktion för att slippa skriva datum i faktura text rutan vilken fungerar men känns onödigt när systemet vet det.
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej allihop! 

Stort tack för önskemål och feedback till tjänsten.
Jag vill uppdatera er med information om att vi absolut vill göra detta smidigare mellan eEkonomi Tid och eEkonomi. Jag kan inte lova någon tidsplan eller hur det kommer att se ut men det är något som vi hoppas kunna förändra för framtiden. 

Vi uppdaterar i forumtråden när vi har mer information. 

/Nellie 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej - hur går tankarna kring detta nu då? Ett annat alternativ är att systemet automatiskt kan, när den överför fakturaunderlaget, slå samman alla rader med samma artikel och alla utlägg till några få rader och att PDF:en som fakturaunderlag åker med över automatiskt. Det skulle underlätta eftersom fakturaunderlaget som PDF är korrekt. Är det en framkomlig funktion att få fram snabbare?

Mvh
Andreas Nisser
Daniel Valentin
NY MEDLEM
Hej! Hur går det med arbetet att få in datum på fakturan. Kan vara bra att veta om det är ngt ni arbetar på eller inte? samt i så fall vilken tidshorisont som gäller

Med vänliga hälsningar

Daniel Valentin
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Holter
NY MEDLEM

5år och fortfarande inte en tanke om att lösa detta ?

Det är en bra tanke med ett forum, men när man läser trådar där ni inte ens svarar på 7-8 månader och som denna. en  bas funktion som vem som helst vill ha som jobbar som konsult inte är med och inte åtgärdas på 5 år.

 

Man tappar totalt förtroendet för hur man har tänkt att styra detta bolag.

Säg som det är ni vill inte utveckla något till denna produkt utan att man köper dyrare, som tyvärr också de har enkla triviala problem som gör att man fastnat i administrativa jobb i stället för att utnyttja webens enkla och förhållandevis formbara miljö.

 

Snälla skärp er eller lägg ner hela forumet så man slipper se hur tafatta ni är. ni är fantastiskt duktiga, men detta är 2020 och känns väldigt torrt.