Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mia___41
NY MEDLEM

Sortering av kund- resp. leverantörsfakturor efter valuta - eEkonomi

Status: Utvärderar
Har en förbättringsönskan om att kunna sortera ut kund- och leverantörsfakturor efter valuta. Det kan vara skönt att slippa se ALLA fakturor listade om jag enbart är intresserad av inkommande/utgående pengar i en valuta. (I vårt, och säkerligen flera andras, fall EUR och SEK).Så det jag skulle vilja se är en möjlighet att kunna välja ut en valuta och sedan kunna få en lista på öppna fakturor (eller vad en nu är intresserad av att se). Och så klart så skulle jag vilja kunna skriva ut den genererade listan. Känns som att möjligheten att få ut bra rapporter/utskrifter är tämligen begränsad...För övrigt hoppas jag att ni fortsätter med utvecklingen inom handeln inom EU - det finns många små saker att ta tag i där!Tack på förhand för återkoppling!//Mia
14 Kommentarer
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-27 00:33 )
Hej Mia!

Tack så mycket för att du lyft ett önskemål här på vårt supportforum.

Om jag förstår dig rätt vill du under Försäljning - Kundfakturor kunna göra en urval på valuta? Vill du ha möjlighet att välja vilken valuta eller räcker det med att se samtliga fakturor oavsett vilken utländsk valuta de är registrerade i? Jag förstår det även som att du vill ha samma funktion under Inköp - Leverantörsfakturor. Återkoppla gärna.

Din tråd är väldigt ny så vi kommer ha den under uppsikt framöver för att se hur den utvecklas. Vi rekommenderar alla användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar.

Ha en fin onsdag!

/Lovisa
Mia___41
NY MEDLEM
Hej Lovisa,

Återkoppling - wow1 🙂 Blir ständigt hänvisad till att lyfta mina förslag på forumet av kundtjänst, och jag försöker lägga en del av min arbetstid på att ge er förbättringsförslag och ställa frågor om funktioner som inte finns, eller saker som kunde bli bättre.

Vi arbetar mest i SEK och EUR, men jag antar att det kan finnas andra kunder som kan arbeta i fler valutor i eEkonomi (men troligast väljer de nog något annat program...), så för vår del hade det kunnat räcka med att särskilja SEK från resten av valutorna.

Men det bästa vore så klart att kunna välja utvald valuta i en rullist, eller dylikt.

Nu blir det spännande att se hur många veckor det tar innan det kommer respons på detta. Spänning i vardagen! 😉

Ha det gott!

//Mia
TGC___
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette leverantörsfakturor lista valuta - eEkonomi.

Saknar filter för utländska leverantörsfakturor, helst per valuta så man kan se hur mycket man behöver växla t ex.
Mia___41
NY MEDLEM
Satt än en gång igår och scrollade mig igenom listor med leverantörs- och kundfakturor i blandade valutor. Chattade lite med er kundtjänst och fick tipset att gå in och kika om det hänt något med min tråd - men det hade det så klart inte.

Är det något på gång alls? 

Det jag önskar är alltså en funktion i vilken jag kan sortera ut en specifik valuta (vi har både kunder och leverantörer som fakturerar/faktureras i olika valutor).
Det blir tämligen grötigt att se allt i en enda röra om det enda jag just då vill veta hur många EUR som borde kommit in. (Ett tillägg här vore att kunna se en sammanräkning i aktuell valuta (inte BARA SEK) på inkommande/utgående fakturor. Men det kanske blir en annan tråd...?)

Som ett ytterligare tillägg till detta så vore det bra att kunna specificera ett datumspann som en är intresserad av - medelst en liten kalender-väljar-funktion.

Än en gång kommer jag att vänta med spänning på återkoppling från ert håll.

//Mia
TGC___
NY MEDLEM
Håller med! Som med många andra svenska system är eEkonomi:s valutasupport på en väldigt pliktskydlig nivå. Det verkar som om de som specat systemet inte har praktisk erfarenhet av valutahantering.

Detta bör ni ta till er! Svenska exportföretag är de enda som plockar in friska pengar till Sverige. Alla andra vispar bara runt pengar som redan finns i landet.
TGC___
NY MEDLEM
(uppdaterad av TGC___ ‎2021-08-27 08:00 )

Trots upprepade påstötningar i TRE år nu har Visma ännu inte insett det olämpliga i att inte erbjuda ens en utskriftsfunktion där kund- och leverantörsfakturor finns listade MED valutabeloppen.

Tänk er att er kreditkortsfaktura skulle lista alla transaktioner i SEK och du skulle själv behöva räkna ut vilket kvitto som hör till vilken post.

Detta är inget annat än en SKANDAL.

Jag utgår ifrån att det inte bara är vi som hanterar fakturor och betalningar i utländsk valuta. Snälla, ni som också väntar på en uppryckning från Visma’s sida, gör er röst hörd NU så vi kan sätta lite tryck på denna fråga.

Det ska inte ta TRE år att fixa en sådan rudimentär funktion.
Mia___41
NY MEDLEM
Det känns som att det inte arbetas någonting överhuvudtaget på den här efterfrågade funktionen. Det kommer något sporadiskt svar, men inget konkret sker.

När kommer ni lägga till den här sorteringsfunktionen egentligen? Det är ju inte direkt någon superavancerad kodning som tarvas, utan bara någon ytterligare rullgardin och kalender för att fixa urvalet.

Då ska vi se hur lång tid det tar att få återkoppling den här gången! 😉

Glad vår!
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Hej!

Som det ser ut i dagsläget är det inte planerat att införa någon förändring gällande sortering av kundfakturor/leverantörsfakturor efter valuta. Sker det någon förändring gällande detta så kommer forumtråden att uppdateras. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Jenny
Mia___41
NY MEDLEM
Antal veckor det tar att skriva ett svar på en tämligen rimlig förfrågan: drygt fyra veckor. 😕

Har en känsla av att det inte skulle räcka med allra mest fyra timmars kodning för att implementera de tämligen simpla sorteringsfunktionerna som jag efterfrågar. Det är tråkigt att ni inte kan tänka er att erbjuda era kunder detta - men det blir ju å andra sidan ett incitament till oss som arbetar i fler valutor att se oss om efter ett annat program att arbeta i.

Det är ju vårt dagliga verktyg, och att då se alla leverantörs- och kundfakturor i en enda stor hög är beklämmande. Vi är en bra in i 2018 och den här utsorteringsfunktionen är långt ifrån någon slags raketbygge... 

Men ni tänker på ert vis, jag tycker och tänker på mitt.

Gissar att det kommer att ta mindre än fyra veckor att få svar på den här kommentaren. Men jag verkar ha "otur" med vad jag anser är rimligt när det kommer till VIsma. 😉

Ute blommar liljekonvaljerna i alla fall, oavsett hur lite ni tar till er av mina önskemål.

//Mia
TGC___
NY MEDLEM
Efter att ha använt 4-5 olika system under de senaste 25 åren kan man bara konstatera att svenska leverantörer av ekonomisystem fortfarande har lite av Grönköping över sig. Hela tänket verkar begränsa sig till Norden i bästa fall. Synd eftersom det är exportföretagen som håller hela skutan flytande. Suck
Mia___41
NY MEDLEM
Hur går det implementeringen av den lilla sorteringsfunktionen? Ni vet om att ni hade förbättrat programmet ganska betydligt med tillägg av denna enkla funktion:

Att kunna sortera ut fakturor i en valuta åt gången.

Jag MYCKET hellre denna sortering än sorteringen "typ" under lev.fakt, eller kategori under kundfakt.

Svars-nedräknings-klockan startar nu [2018.10.23. 15:03]

//Mia

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej Mia! 

Vi kikar just nu på en lösning att kunna lägga in en kolumn för Valuta på ett par av rapporterna i eEkonomi, och som det ser ut nu så lutar det åt rapporterna Obetalda kundfakturor samt Obetalda leverantörsfakturor. 

Vi återkopplar självklart mer i tråden när det närmar sig och när vi har mer information. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Rapporterna Obetalda kundfakturor och Obetalda leverantörsfakturor visar numera en kolumn för valuta. Du kommer nu alltså se beloppet både i den ursprungliga valutan samt vad det är i SEK. 
Det finns däremot inte möjlighet till sortering på valuta utan de sorteringsmöjligheterna som finns idag till rapporterna är fakturadatum, förfallodatum och leverantörsnamn/kundnamn. 

Vad jag förstår är det flera av er som önskar just att kunna sortera på valuta innan rapporten skrivs ut? 
/Nellie 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar