Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Nyheter i Visma Skatt och Bokslut Pro

(uppdaterad av Rebecka Forsberg CONTENT PRODUCER ‎2023-11-13 09:00 )

Glad fredag! I veckan har det gjorts flera efterlängtade släpp i Visma Skatt och Bokslut Pro och jag har fått äran att ta er igenom alla godbitar! Bland annat kan vi äntligen berätta att det numera går att inkludera N-blanketter i SKV:s API, som därmed ger en mer sömlös inlämningsprocess. Dessutom är det nu möjligt att ändra regelverk från K2 till K3! Men först, en nyhet som gör att årsredovisningen för 2023 får ett lite extra proffsigt utseende.

Lägg till din egen logotyp på årsredovisningen

 

Vi inleder helt enkelt med nyheten att det nu är möjligt att lägga till logotypen på årsredovisningens försättsblad. Ett önskemål från er som nu blivit verklighet! Detta gör du enkelt genom att helt enkelt ladda upp logotypen som bildfil, direkt från datorn. Supersmidigt! Mer information hittar du under Grundinställningar.

 

Växla regelverk från K2 till K3


ÄNTLIGEN! En ofta efterfrågad och länge efterlängtad funktion har varit att byta regelverk från K2 till K3, och vet ni, nu är det verklighet!

 

Såhär ändrar du regelverk:
Välj Underhåll - Kunduppgifter.
Från avsnittet Regelverk, välj K3.
Klicka på Spara.


Regelverket ändras för pågående och ej startade perioder. Om du exempelvis har pågående perioder för 2022, måste dessa låsas innan du kan byta regelverk. När ändringen är gjord kommer checklistor, resultat- och balansrapport samt årsredovisning att uppdateras till K3!


Lämna in N-blanketter via Skatteverkets API


Ännu en efterlängtad nyhet är att det nu är möjligt att lämna in N-blanketterna tillsammans med INK2. Det innebär att det går att lämna in samtliga deklarationsblanketter för aktiebolag, ekonomiska föreningar och bostadsrättsföreningar smidigt och automatiskt via metoden Automatisk överföring av filer via Skatteverkets API. Hur bra? Läs mer detaljerat om inlämning till skatteverket.


Visa beräkning för utdelningsutrymme i fåmansbolag


Via den nya länken Visa beräkningar - utdelningsutrymme finns en detaljerad beskrivning över hur utdelningsutrymmet har räknats fram. Den visar jämförelse mellan huvudregeln och förenklingsregeln och väljer automatiskt den bästa regeln. Läs mer under K10 - Kvalificerade andelar i fåmansföretag  och Beräkna lönekravet (2023) i fåmansbolag med Visma.

 

En sista grej!


Psst! I september släppte vi utökad funktionalitet gällande checklistor och mallar. Check på den helt enkelt! Checklistor är en superviktig del av kvalitetsprocessen eftersom de ger ett effektivt sätt att harmonisera och kommunicera vad som behöver göras och vad som har gjorts. Med den nya funktionen kan du som arbetar på en redovisningsbyrå nu skapa och hantera mallar för checklistor.

 

Som alltid hittar du alla nyheter i programmet här!

Medverkande