Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Version 2022.1 Visma Administration/Fakturering

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2022-06-15 15:29 )

Se det inspelade webbinariet om nyheterna i denna version

Här är webbinariet där Gustav visar nyheterna i version 2022.1.

Se filmen »

Återrapportera dina kundinbetalningar

I och med att betalformaten BG Max och Total In kommer att försvinna inom kort har vi nu infört stöd för formatet camt.054. På så sätt kan du använda detta framtidssäkra format för att läsa in både svenska och utländska inbetalningar via fil från banken. Att läsa in dina inbetalningar via fil är ett av alla sätt att bli mer digital i ditt program.

 

Innan du kan börja använda funktionen behöver du kontrollera dina inställningar under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Betalningar - Inbetalningar. Du behöver även kontakta din bank så att du kan få dina inbetalningar i formatet camt.054.

 

Nytt kommando för att fördela inleveranser 

Det nya kommandot Fördela inleveranser används i programdelen Försäljning - Order i Visma Administration 1000/2000. Du kan nu enkelt se vilka ordrar som tidigare inte har kunnat levereras då det saknats artiklar i lager. De orderrader där beställt antal inte stämmer överens med levererat antal visas på ett överskådligt sätt och du ser också vilka artiklar du nu har tillgängliga och som du kan fördela ut på orderraderna.

Nytt sätt att massuppdatera

Funktionen för att massuppdatera uppgifter i programmet är helt omgjord. Nu kan du på ett mycket enklare sätt välja vilka fält du vill uppdatera och vad de ska uppdateras till. Du ser också tydligt vilka poster som påverkas av massuppdateringen.

Enklare att göra urval på utskrifter

Nu är det enklare att göra urval i programmets utskrifter. Alla fält du kan göra urval på visas i en nedfällbar lista, där de ligger i bokstavsordning. Du väljer endast de fält du vill göra urval på och på så sätt blir det tydligare vad som kommer med på utskriften.

Förbättrad företagstermometer

Nu har företagstermometern gjorts mer flexibel så att du kan välja för vilken period du vill se balans- och resultatrapporten. Du klickar på knappen Inställningar för att välja mellan ett antal fasta perioder eller ett eget datumintervall.

Några av de kundönskemål som är med i denna version

Ctrl+P är tillbaka!

Sedan vi bytte kortkommando från Ctrl+P till Ctrl+I för att skicka en faktura, har vi fått många synpunkter på att det inte var så lyckat. Ändringen påverkade ett invant beteende vilket nu resulterar i att vi backar detta och går tillbaka till Ctrl+P för att skicka dokument. Detta gäller även för offert och order.

Har du vant dig vid det nya kommandot Ctrl+I så kan vi lugna dig - det fungerar fortfarande det också!

Genväg till företagsinställningarna

Nu har vi gjort det mycket smidigare för dig att öppna företagsinställningarna. I menyraden, till vänster om ikonen för Företagstermometern, finns nu ikonen Inställningar. När du klickar på den kommer du direkt till företagsinställningarna för den programdel du arbetar i.

Förhandsgranska fakturor markerade som ej klara

Nu kan du återigen förhandsgranska fakturor som är markerade för Ej klar. Detta gör du inne på fakturan genom att klicka på knappen Skicka och därefter Förhandsgranska.

Nya valbara kolumner

Ett önskemål som ofta återkommer är att våra användare gärna vill kunna anpassa vilka kolumner man vill ha i programmets olika listlägen. Särskilt efterfrågat har detta varit i kundregistret, artikelregistret och i listläget för offert, order och faktura.

Därför har vi nu utökat antalet kolumner som går att välja in på dessa ställen. Du lägger till kolumner genom att högerklicka i tabellen och välja Kolumninställningar.

Sökbara kolumner

I listläget för Kundfakturor är kolumnerna Leveranssätt, Leveransvillkor och Betalningsvillkor nu sökbara.

Behåll position när du raderar rad i verifikat

När du nu raderar en rad på ett verifikat så kommer markören att flyttas till raden under den raderade raden. Tidigare hamnade markören på verifikatets första rad.

Koppla textrad till en restorder efter utskrift

Nu kan du koppla en textrad till en restorder efter att ordern är markerad för Skickad, men innan den är fakturerad i Visma Administration 2000. Om du har skapat en restorder, utifrån en order som innehåller både artiklar och textrader där alla artiklar inte kunnat levereras, så kan du numera gå tillbaka till ordern, markera textraden och välja kommandot Koppla textrad till restorder.

Enklare att hitta betalfilen

I dialogrutan som visas när du har skapat en betalfil finns numera knappen Öppna mapp. Denna kan du använda för att öppna Utforskaren och enkelt se sökvägen till betalfilen.

 

Läs mer om alla nyheter »

Uppdatera till senaste version

Du installerar enklast nya versioner via meddelandet som visas vid programstart att det finns en ny version tillgänglig. Du kan också installera den via Hjälp - Uppdatera programversion inne i programmet, eller via Ladda ner och uppdatera på vår hemsida.

 

Vill du ha alla nyheter som publiceras i Visma Spcs forum direkt i din mejl? Prenumerera på Nyhetsfliken genom att klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Prenumerera. Du måste skapa en användare och vara inloggad för att kunna prenumerera.

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-06-14.

Medverkande
3 Kommentarer