Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Version 2022.3/2022.33 Visma Administration/Fakturering

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2023-11-10 14:43 )

Se det inspelade webbinariet om nyheterna

Här är webbinariet där Anneli visar nyheterna i version 2022.3/2022.33, och hon lyfter även de större nyheterna som vi släppt under 2022.

Se filmen »

Rättningsversion 2022.33

Version 2022.3 och 2022.33 innehåller samma förbättringar, förutom att version 2022.33 innehåller rättningar av några fel som uppstod i 2022.3. Vilka fel som är rättade ser du i versionsnyheterna under rubriken Rättade buggar. 

 

Har du redan installerat version 2022.3 och inte berörs av felen, behöver du inte uppdatera till version 2022.33. 

Enklare att söka

Vi har förbättrat funktionen när du söker efter en post via sökfält, till exempel när du väljer leverantör på en leverantörsfaktura. När du står i fältet Levnamn och börjar skriva namnet så fälls en lista ut. Vi har också gjort det tydligare vad det är du söker på genom att visa vilken ordning som är vald direkt efter själva sökfältet. 

 

nytt_sok_2

Bifoga flera bilagor

Nu kan du bifoga mer än en bilaga när du skickar digitala fakturor. Bilagorna skickas med när du väljer följande utskriftsval E-faktura, Kivra, Brev eller E-post. Du kan bifoga hur många bilagor du vill, bara fakturan inklusive bilagorna inte överstiger 10 MB (6 MB när du skickar till Kivra).

Lägg till dokument på verifikation 

På en verifikation kan du numera lägga till ett eller flera dokument som du vill spara tillsammans med verifikationen. Du klickar på ikonen till vänster på raden Sökväg. Sökvägen och namnet på filen läggs till i tabellen. Vill du titta på dokumentet i efterhand klickar du på förstoringsglaset.

För dig som jobbar med order

Vi har gjort en liten ansiktslyftning i programdelen Order, och vi har flera små nyheter som vi hoppas ska underlätta ditt orderarbete.

 • I listläget har finns en markeringskolumn så att du kan markera vilka ordrar du vill ändra, skicka eller fakturera.
 • Längst ned i listläget visas en summeringsrad för Totalt kr och Ordervärde kr, så att du enkelt kan hålla koll på ditt ordervärde. Summan baseras på det som visas i listan, de urval som är gjorda eller de poster du har markerat.
 • Kommandot Skapa fakturor av levererade order och Skapa fakturor av alla order har ersatts av kommandot Skapa fakturor. Detta ger dig större flexibilitet när du skapar fakturor. Du markerar vilka ordrar du vill fakturera i listläget. I nya dialogrutan som visas när du väljer Skapa fakturor ser du dina markerade fakturor. Du kan enkelt skapa samlingsfakturor och du kan fakturera både levererade och ej levererade ordrar med samma kommando.

  De ordrar som det inte går att skapa fakturor av visas överst i listan, tillsammans med information om varför. Du får även information om det kommer att skapas en restorder. Har du inte markerat några ordrar när du väljer kommandot, visas endast de ordrar som har en markering för Levererad.
 • Även för ordererkännande och följesedlar har utskriftsdialogen ändrats. Du gör samma sak här som när du skapar fakturor från order - markerar dina ordrar i listan och väljer Skicka - Ordererkännande eller Skicka - följesedlar. I den nya dialogrutan visas det du har markerat och eventuell information om ordererkännandet/följesedeln av någon anledning inte kan skickas.
 • Kommandot Massuppdatera kan nu användas även för ordrar, så att du kan göra ändringar på flera ordrar samtidigt.
 • Du kan använda olika ordermallar för olika kunder. Detta anger du i kundregistret på fliken Utskriftsval.
 • I företagsinställningarna finns nu ett val som heter Markera order som levererad vid fakturering. När du fakturerar en order så blir den automatiskt markerad som levererad. Lagerbokföringsdatumet kommer att blir detsamma som fakturadatumet, det vill säga det datum som fakturan skapades.

För dig som jobbar med offerter

 • I listläget för Offerter finns en markeringskolumn så att du kan markera vilka offerter du vill skicka.
 • Dialogrutan som visas när du väljer Skicka offerter har ändrats. Du markerar dina offerter i listan och när du skickar dem visas den nya dialogrutan. Där ser du dina markerade offerter tillsammans med eventuell information om offerten inte skulle gå att skicka av någon anledning.
 • Nu kan du använda olika offertmallar för olika kunder. Detta anger du i kundregistret på fliken Utskriftsval.

Nya valbara kolumner i Inläsning underlag

Under Inläsning underlag kan du lägga till kolumnerna PlusGiro i underlag, Bankgiro i underlag, GLN i underlag, OCR/Refnr i underlag och Avstämt mot original genom att högerklicka i tabellen och välja Kolumninställningar.

 

Läs mer om alla nyheter »

Uppdatera till senaste version

Du installerar enklast nya versioner via meddelandet som visas vid programstart att det finns en ny version tillgänglig. Du kan också installera den via Hjälp - Uppdatera programversion inne i programmet, eller via Ladda ner och uppdatera på vår hemsida.

 

Vill du ha alla nyheter som publiceras i Visma Spcs forum direkt i din mejl? Prenumerera på Nyhetsfliken genom att klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Prenumerera. Du måste skapa en användare och vara inloggad för att kunna prenumerera.

 

Det här innehållet har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-12-13.

Medverkande