Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Nyheter i september 2021

(uppdaterad av Marielle Westberg CONTENT PRODUCER ‎2021-11-02 13:18 )

Innehåll: 

 • Knappen för att bokföra avskrivningar, planerade periodiseringar eller lagertransaktioner har flyttats

 • Se kopplade dokument från huvudboken

 • Informationsmeddelande vid ändring i kontoplanen 
 • Ändring kring underlag i utländsk valuta
 • Bankgiro/Plusgiro på utländska leverantörer
 • Meddelande på omatchad bankhändelse
 • Visma Lön Smart

 

Knappen för att bokföra avskrivningar, planerade periodiseringar eller lagertransaktioner har flyttats

För att bokföra avskrivningar för alla tillgångar, planerade periodiseringar eller lagertransaktioner klickar du dig nu vidare via länkarna nere till vänster på sidan. 

 

Hantera flera.png

 

Se kopplade dokument från huvudboken

Nu är det möjligt att se kopplade dokument till en verifikation även från Huvudboken inne i Kontoanalysen. Finns ett dokument kopplat till en verifikation visas ett gem, precis som det gör i verifikationslistan under Bokföring – Verifikationer.

 

Ikonen visas dock inte när Kontoanalysen öppnas i ett eget fönster via ikonen i den blå listen (Visma eEkonomi Pro)

 

Informationsmeddelande vid ändring i kontoplanen

När du redigerar ett konto i kontoplanen får du nu ett meddelande som informerar om vilket räkenskapsår ändringen görs i.

 

Ändring på ett konto i aktuellt räkenskapsår.Ändring på ett konto i aktuellt räkenskapsår.

Ändring på konto i ett tidigare räkenskapsår.Ändring på konto i ett tidigare räkenskapsår.

 

Ändring kring underlag i utländsk valuta

Tolkade dokument, så som t ex kvitton och leverantörsfakturor, har tidigare inte tagit hänsyn till om valutan är utländsk. Beloppet som tolkats och föreslagits har lagts in som att valutan vore inhemsk, vilket har blivit felaktigt. Nu anges belopp och valuta bredvid fältet för att du som användare ska uppmärksammas och själv göra en valutaomvandling innan kvittot eller fakturan bokförs. 

 

Bank- och plusgironummer på utländska leverantörer

Nu är det möjligt att lägga till ett Bank- eller plusgironummer på utländska leverantörer. Fakturan behöver ha SEK som valuta och betalningen av fakturan kan som vanligt skapas och skickas manuellt via betalfil eller skickas via bankkoppling.

 

Meddelande på omatchad bankhändelse

När ni är flera användare som jobbar i Visma eEkonomi är det viktigt att ni kan kommunicera med varandra direkt i programmet. Förutom att du kan koppla meddelanden till fakturor och verifikationer kan du nu även koppla ett meddelande till en omatchad bankhändelse under Kassa- och bankhändelser. När bankhändelsen matchas dyker meddelandet upp. 

För att skapa ett meddelande eller en anteckning på en bankhändelse går du till Kassa- och bankhändelser och klickar på Matcha för händelsen det gäller. Därefter klickar du på chatt-ikonen i den blå menyn och skriver in meddelandet/anteckningen innan du avbryter matchningen. Nästa gång händelsen matchas dyker meddelandet upp. Du kan även se att det finns en anteckning på händelsen direkt i listläget. 

 

kassa o bank 1.PNG

kassa o bank 2.PNG

 

Visma Lön Smart

Nu har vi äntligen lanserat ett webbaserat löneprogram. Visma Lön Smart är ett fristående löneprogram som du med fördel kan använda tillsammans med Visma eEkonomi. Perfekt för dig som har växt ur Lönebesked, som sedan tidigare finns i programmet. Läs mer här Visma Lön Smart »

Håll dig uppdaterad och slipp risken att missa någon nyhet som kan hjälpa dig i ditt arbete. Prenumerera på Nyheter och få ett mejl när vi publicerar något nytt. 

 1. Logga in på forumet 
 2. Gå till Visma eEkonomi och fliken Nyheter
 3. Klicka på de tre prickarna uppe till höger
 4. Välj Prenumerera.
5 Kommentarer
Numbers_and_Friends
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Ändrat utseende på kontoanalysen kanske kom i oktober? 

Inte till det bättre tyvärr.. enligt mig är det nu mer "gammaldags" utseende och svårare att få en bra överblick.. saknar definitivt det gamla utseendet.

Funktionen att kunna se huvudboken direkt från BR/RR är ok, men jag tyckte gamla sättet när man kom direkt till fliken för huvudbok gav en bättre överblick också!

 

Mvh Petra

NiclasYO
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Jag håller med Petra ovan tycker även att det är dåligt att summeringarna för varje del av kostnadssidan är borta t.ex. 4xxx- kontona finns ingen totalsummering längre. 

 

Hoppas på förändring! 

 

Mvh Niclas 

Thomas Svensson
NY MEDLEM

Ja det blev en ordentlig försämring. Jobbar med aktivitet och underaktivitet, filtreringen fungerar inte alls. Omöjligt att hitta transaktionerna. Vid filtrering så kommer alla underliggande bokningar på resp konto fortfarande med. 

Marielle Westberg
CONTENT PRODUCER

Hej, 

Stort tack för era synpunkter! Jag tar dem vidare. Någon av er kan komma att bli kontaktad av en kollega till mig för att kika närmare på det 🙂 

/Marielle

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Jag vill även passa på att informera er om att vi har fortsatt att arbeta med kontoanalysen och inom kort kommer släppa fler förbättringar, bl a kommer det vara möjligt att välja in en kolumn för föregående år, vi har även lagt till länkar på kontot och verifikationen i balans- och resultaträkningen som länkar till huvudboken respektive till verifikationen. Fler delsummeringar har även lagts till i resultaträkningen.