Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Ebba Arvén COMMUNITY MANAGER ‎2024-02-07 14:16 )
 • 0 Svar
 • 0 gilla
 • 460 Visningar

Koppla ihop Visma Utlägg med Visma Lön Smart för att få över de anställdas utlägg, milersättningar och traktamenten direkt till lönekörningen utan manuell handpåläggning.

Smart och smidigt!

 

 Har du inte aktiverat kopplingen kan du följa arbetsgången i hjälpen under Integrationer 

 

För att du inte ska fastna på vägen finns det några tips på inställningar i Utlägg som ger dig ett smidigare flöde mellan Utlägg och Lön Smart.

 

 • När du kopplar samman tjänsterna med varandra första gången se då till att du inte har valt att arbeta med standardföretag på vismaspcs.se och Mina tjänster. Då riskerar du att koppla integrationen mot “fel” företag.
  Detta gäller då enbart dig som har tillgång till mer än ett företag på Mina tjänster.

  Om du har valt att arbeta med standardföretag ser du på Mina tjänster genom att klicka på Välj företag och då har ett av dina företag en stjärnmarkering vid företagsnamnet. För att bryta den kopplingen behöver du klicka på Välj standardföretag och avmarkera ditt företag i listan och Spara.

 • Se till att du arbetar med Redigeringsläget i Visma Utlägg som ger dig möjlighet att samla upp rapporter och välja när du vill skicka in dem till Lön Smart.
  Denna rutan finner du under Inställningar - Utläggshantering - Integrationer - Använd redigeringsläget och Alla rapporter.

 • Se till att du har möjlighet att styra datumet när rapporten skickas in till Lön Smart.
  Detta är viktigt då du måste välja ett datum inom avvikelseperioden på din lönekörning i Visma Lön Smart för att utläggen ska synas på din aktuella lönekörning.
  Denna inställningen gör du också under Inställningar - Utläggshantering - Integrationer - Lön Smart och under Bokföringsdatum för rapporter väljer du i rullisten Välj bokföringsdatum när rapporten skickas in.

 

 

Nu har du bästa möjliga förutsättningar att arbeta med Visma Utlägg och Lön Smart på ett smidigt sätt. Hurra!

 

Så här funkar det framöver:

1. Användaren skapar ett utlägg och lägger i en utläggsrapport och skickar in.

 

2. Rapporten syns under Rapporter - Redo att skickas och du som administratör väljer ett datum inom avvikelseperioden på lönekörningen och skickar in den till Lön Smart.

 

CeciliaTowner_1-1697557353214.png


3. I Lön Smart - Lönekörning - Importera från integrerade tjänster. Nu kommer utlägget in på den pågående lönekörningen
CeciliaTowner_2-1697557362009.gifSå enkelt är det att arbeta med Utlägg och Lön Smart tillsammans.

Vill du veta mer om fler integrationer och smarta lösningar till Visma Utlägg så kan du läsa mer i hjälpen för Visma Utlägg.