Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Agnes Ohrling COMMUNITY MANAGER ‎2022-01-25 14:51 )
 • 0 Svar
 • 2 gilla
 • 3524 Visningar

I det här tipset går vi igenom hur du publicerar och svarar på ett inlägg, samt får besked vid uppdateringar i trådar som publicerats under fliken Frågor och funderingar. Vi tar dig steg för steg igenom vanliga frågor som kan tänkas uppkomma när du ska publicera ett inlägg eller svara på en fråga. 

 

Hur ställer jag en fråga i fliken frågor och funderingar? 

 1. Logga in i Visma Spcs forum.
 2. Gå till området där du vill skriva ditt inlägg och klicka på knappen +Påbörja ett ämne.
 3. På sidan Nytt meddelande finns fälten Ämne och Huvudtext. 
 4. Börja med att skriva en så tydlig och koncis titel som möjligt för ditt inlägg i fältet Ämne.
 5. Under fältet Huvudtext under fältet Ämne skriver du sedan innehållet i ditt inlägg. Ta med så mycket relevant information som möjligt men undvik att skriva ut personlig och känslig information. Du kan lägga till bilagor i din fråga om du vill men tänk gärna efter en extra gång så att du inte delar något som kan vara känsligt ur ett säkerhetsperspektiv. 
 6. Är du nyfiken på hur inlägget kommer att se ut när det är publicerat och klart i forumet kan du klicka på Förhandsgranska uppe till höger under fältet Ämne. Då ser du hur ditt färdiga inlägg kommer att se ut i forumet. 
 7. Lägg till relevanta etiketter så att det är tydligt för andra användare vad ditt inlägg handlar om. 
 8. När du är nöjd med ditt inlägg klickar du på knappen Publicera inlägg
 9. Sådär! Ditt inlägg publiceras nu under fliken Frågor & funderingar i ditt valda område och kan nu läsas av forumets andra medlemmar. 

Påbörja en tråd - frågor och funderingar.PNG

 

Ämne, huvudtext, etiketter - frågor och funderingar.PNG

 

Hur svarar jag på ett inlägg? 

 1. Tryck på knappen Svara i inlägget du vill kommentera på och skriv ditt svar i fältet Huvudtext. 
 2. När du svarar på ett inlägg behöver du inte skriva in en titel då ämnesfältet fylls ut automatiskt med originaltiteln på tråden. 
 3. Genom att trycka på knappen Citera (”) i formatteringsfältet kan du kopiera texten du svarar på i inlägget med ditt svar. 
 4. När du publicerar ditt svar lägger det sig som en kommentar på det redan existerande inlägget. Det skapas inte en ny tråd när du svarar på ett inlägg. 

Svara på ett inlägg - frågor och funderingar.PNG

 

Hur får jag besked om det finns ett svar i en tråd jag har deltagit i? 

 • Om du har varit delaktig i trådens diskussion prenumererar du automatiskt på tråden och får ett mail till din inbox. Det går att avaktivera detta genom att bocka ur rutan Skicka ett mail till mig när någon svarar ifall du inte vill få mail. 
 • Har du inte varit involverad i tråden kan du välja att prenumerera för att få ett mail till din inbox vid en ny uppdatering. Läs mer om hur du gör det i tipset Prenumerera på innehåll i forumet. 
Medverkande