Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1108 Visningar

Våra produkter känner av vilket operativsystem som används, och i de fall Windows 7 används installeras SQL Server 2014 Express istället.

 

Du kan fortfarande uppdatera till den senaste versionen utav våra program, men vi rekommenderar att man uppdaterar sitt operativsystem då Windows 7 av säkerhetsskäl inte bör användas. Läs mer i Viktig information till dig som använder operativsystemet Windows 7.

 

Använder du däremot en äldre SQL-version, exempelvis SQL Server 2008 Express, så stoppar installationen med ett meddelande om att du först måste installera en mellanversion som innehåller SQL Server 2014 Express. Dessa mellanversioner kommer du att kunna ladda ner via vår hemsida.


Har du uppdaterat servern med nytt operativsystem, men fortfarande har klienter som använder Windows 7 så kommer det ändå att fungera. Men använder du Visma Byråstöd så installeras SQL-servern både på server och klient, och då kan det upplevas något långsammare när du använder funktionerna med utcheckning. Vår rekommendation är då att uppdatera operativsystemet även på klientdatorerna för att kunna använda SQL Server 2017 Express.


Under hösten 2020 har vi släppt versioner av Visma Byråstöd, Visma Administration, Visma Lön och Visma Tid med SQL Server 2017 Express, och vi rekommenderar att du installerar Visma Byråstöd först.

 

Operativsystem som kan användas tillsammans med SQL Server 2017 Express »

Medverkande