Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 3373 Visningar

Våra produkter känner av vilket operativsystem som används, och i de fall Windows 7 används installeras SQL Server 2014 Express istället.

 

Du kan fortfarande uppdatera till den senaste versionen av våra program, men vi rekommenderar att man uppdaterar sitt operativsystem då Windows 7 av säkerhetsskäl inte bör användas. 

 

Har du uppdaterat servern med nytt operativsystem, men fortfarande har klienter som använder Windows 7 så kommer det ändå att fungera. Men använder du Visma Byråstöd så installeras SQL-servern både på server och klient, och då kan det upplevas något långsammare när du använder funktionerna med utcheckning. Vår rekommendation är då att uppdatera operativsystemet även på klientdatorerna för att kunna använda SQL Server 2019 Express.


Under hösten 2022 släppte vi versioner av Visma Byråstöd, Visma Administration, Visma Lön och Visma Tid med SQL Server 2019 Express, och vi rekommenderar att du installerar Visma Byråstöd först. Läs mer i Vi uppdaterar till SQL Server 2019 hösten 2022.

 

Detta tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 23-01-30