Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bankkoppling och matchning RUT-fakturor

Hej!

Har en kund som vill lägga in bankkoppling (Handelsbanken) för att slippa det manuella jobbet med att registrera alla delbetalningar avseende RUT-fakturor. Men hur bra fungerar det nu i Visma eekonomi? Jag vill inte veta hur det är tänkt att fungera utan om det faktiskt fungerar att kundfakturorna matchas som de ska. Misstänker att det är svårare att få till en matchning då Skatteverket inte anger OCR eller dylikt och även betalar in senare än förfallodatum. Samt om det finns några andra nackdelar med att lägga in en bankkoppling gentemot att registrera inbetalningarna manuellt? 

 

Läste tråden: 

Funderingar gällande RUT- hantering i eEkonomi
(uppdaterad avMy Janhall
 

 

‎2020-01-30 16:16
)
och 2019 verkade det därmed inte fungera något vidare. Men kanske har förbättringar gjorts sedan dess? 
 
3 SVAR 3
My Janhall
ANSTÄLLD

Hejsan! 

Du är inne på rätt spår. Vi har ingen automatisk bokföring på delbetalning just nu ( t ex då husfaktura) i dagsläget och när det gäller bankkoppling och kundfaktura så är OCR ett måste. Däremot så har inte det med bankkopplingen att göra, det blir likadant även om bankhändelsen registreras manuellt utan en aktiv bankkoppling. Det kan ju därmed finnas andra fördelar med bankkopplingen för din kund, så som att Skicka betalning av leverantörsfakturor via bankkoppling och att du får in bankens kontoutdrag till eEkonomi per automatik. 

/My 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Okej men finns det möjlighet att läsa in en återrapporteringsfil eller dylikt från Skatteverket med godkända RUT? Dvs så som man brukar kunna göra med leverantörsbetalningar samt vanliga kundinbetalningar (har dock ej gjort i Visma men i BL och Hogia bland annat). 

Hej!

 

Nej - i dagsläget går det inte att läsa in någon återrapporteringsfil från Skatteverket vad det gäller godkända rut eller rot-ansökningar. Utan när betalningen kommer in från Skatteverket så matchas den mot kvarvarande delen på rut-fakturan som är skapad i programmet - vilket visas i slutet på denna film: Fakturera och ansök om rot- och rut i Visma eEkonomi. Detta fungerar likadant - oavsett bankkoppling eller inte.

 

Mvh
Moa