Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Redovisa elstöd

Det finns nog ingen som lyckats undgå de höga elpriserna som råder och vi är många som är drabbade. Därav har regeringen tagit fram olika typer av elstöd för att mildra effekterna av dessa höga priser. I det här inlägget kan du läsa om hur och när enskilda näringsidkare som fått elstöd till konsumenter för oktober 2021 - september 2022 ska redovisa stödet. 

 

Elstödet till konsumenter är ett offentligt bidrag och förordningen om detta stöd beslutades i december 2022. Det var dock först under 2023 som det klargjordes att enskilda näringsidkare som erhållit stödet kommer att få behålla det. Stödet ska redovisas som intäkt i årsbokslutet för 2023 och det är bara den del av stödet som tillhör näringsverksamheten som ska bokföras. I vissa fall ska dock en fördelning göras mellan den del av elstödet som avser den enskilda näringsverksamheten och den privata delen. 

 

Läs gärna mer på Bokföringsnämndens hemsida om hur och när en enskild näringsidkare som fått elstödet till konsumenter för oktober 2021 - september 2022 ska redovisas, beroende på årsbokslut/förenklat årsbokslut.  

Medverkande