Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Aktiehanteraren - ändras till ny "Pensionsspararhanterare" - Skatt

Har använt skatteprogrammet sedan början av 90-talet.  Använder Aktiehanteraren till mitt pensionssparande. Har ca 20 olika pensionskonton, med flera olika fonder i varje, beroende på flera arbetsbyten.  Aktiehanteraren kan på enkelt sätt byggas om för att passa köp, sälj, byte, avgifter, arvsutdelning, mm för just pensionssparande.
Det är många personer som har alternativ ITP och liknande (dvs sköter sitt sparande själv) och skulle ha väldigt stor nytta av en "Pensionssparar-hanterare". Obs inga vinster / förluster påverkar årets deklaration, så den kan vara fristående.
Har många idéer hur den kan utformas, då jag dagligen använder Aktiehanteraren som "nödhjälp" för mina förändringar i fondinnehavet.
Just pensionssparande eget och tjänstepension blir väldigt mycket pengar att hantera efter många års arbetande.
Hör gärna av er för vidare utveckling.
/Christer Andersson 
  • Skatt
1 SVAR 1
Linnea Norden
ANSTÄLLD

Hej!

I aktiehanteraren i programmet har du möjlighet att skapa fristående depåer, för tex ISK, och dessa påverkar inte deklaratonen.

Du skapar nya depåer när du är i listan med dina aktier, alltså Aktieportfölj aktuell. Så har du längst ner under rutan med aktierna en text som heter Skapa/ändra depå. Här kan du skapa en eller flera nya depåer, eller ändra en befintlig så att de blir fristående genom att sätta en markering för Hantera depån fristående, tex ISK,

De aktier och fonder du har i en fristående depå påverkar aldrig din deklaration. Men du kan använda alla händelser som vanligt på aktierna och fonderna.

//Linnea