Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

BR & RR per avdelning - Analys

Hej! Vi har 5 olika avdelningar i våran BR &RR. Idag måste vi göra det i excell pga systemet kan inte hantera det. Finns det möjlighet att göra det i Visma Analys?
1 SVAR 1
Highlighted
APPLICATION SPECIALIST

Re: BR & RR per avdelning - Analys

Hejsan!

Om jag tolkar din fråga korrekt vill du ha en utskrift där du ser en kolumn för varje avdelning på en och samma rapport, är det korrekt uppfattat?

I Visma Analys går det bra att skapa en rapport, lägga till kolumner och styra vilken avdelning som ska visas i respektive kolumn så länge som dina olika avdelningar är upplagda som resultatenheter eller projekt, hur du skapar den rapporten ska jag försöka förklara nedan: 

Gå in under Arbeta med - Ekonomisk analys - Rapporter. Markera t ex rapporten Resultatrapport, högerklicka och välj Kopiera. Markera en av mapparna i mappstrukturen som finns under ditt företagsnamn, högerklicka och välj Klistra in - på detta sättet har du skapat en kopia av rapporten och i kopian går det att göra ändringar i uppställningen av rapporten. 

Högerklicka nu på den "nya" rapporten välj Ändra och gå in under fliken Definition. I denna rapporten finns det som standard 4 kolumner som hämtar värden från det inlästa utfallet, det vi behöver göra är att öka antalet kolumner till 10 eller 20 (beroende på om vi vill skriva ut föregående år eller ej). Markera kolumn 1 och välj Kopiera nere till vänster, klicka därefter på klistra in 4 gånger. Nu har du 5 identiska kolumner i rapporten (kolumn 1-5). Markera kolumn 1 och klicka på de tre punkterna till höger om kolumnen för att redigera

Inne i redigeringsläget väljer du Internfördelning - och där väljer du t ex Avdelning 1. Klicka OK och gå vidare till kolumn 2, redigera och lägg in Avdelning 2 som internfördelning. Gör om detta t o m kolumn 5. 

Markera kolumn 6 och kopiera, klistra in * 4. Gör om samma procedur som du gjorde med kolumn 1-5 fast nu för kolumn 6-10. Kolumn 11 och 12 är just nu för föregående år, här bestämmer du själv om du vill göra om ovanstående även för föregående år eller om du vill radera kolumnerna för att bara fokusera på årets siffror. 

När dessa urval på internfördelning är gjorda i rapporten kommer varje kolumn att skriva ut den avdelningen som du har valt. Rapporten går att skriva ut direkt till Excel och det kan vara att föredra då det inte är säkert att alla kolumner får plats på en vanlig utskrift. 

Ovanstående arbetsgång fungerar för alla rapporter i Visma Analys, sen behöver du inte följa min arbetsgång slaviskt utan testa gärna dig fram i programmet för att kunna skapa en rapport som passar dig bäst.