Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Niclas19
MEDLEM

Exportera årsbokslut till nytt bokslut


Jag vill exportera fg års bokslut till årets bokslut (så jag får med mig historiken) Ska jag exportera SIE4 eller SIE1 från fg års bokslut?


Behöver jag tänka på något speciellt när jag importerar siefilen i det nya årsbokslutet?


NE
13 SVAR 13

Hmm. Om du importerar en SIE4 från bokföringen så får du väl med även föregående år om jag inte har helt fel.... eller?
Niclas19
MEDLEM

Hej
Jag var kanske otydlig, jag vill exportera från Bokslut 2018 och importera i Bokslut 2019 så min fråga gäller vilken SIE ska jag exporter från Bokslut 2018?

NE

Om du skapar nytt bokslut och väljer att utgå från 2018 så följer det mesta med. Behövs ingen export/import om du gjort bokslutet i samma program föregående år. Lycka till!
Niclas19
MEDLEM

Det trodde jag också, men steg 2 i nytt bokslut (som utgår från fg års bokslut) får jag upp "popupfönster" som heter Inläsning/inmatning där måste jag välja 1 av tre alternativ
, de tre alternativen är: "Import från SIE" eller "Import från Visma ekonomiprogram" eller "Manuell inmatning"

Japp men det gäller själva bokföringen, alltså transaktionerna för året. Och du kan då välja att importera en SIE4 eller att programmet hämtar själv från t.ex. Visma Adm, eller att du lägger in allt manuellt (vilket är rätt onödigt)... så välj rätt där så skall du se att allt blir bra. Lycka till!
Niclas19
MEDLEM

Nej det är inte själva bokföringen, det är för att tala om var programmet ska hämta de historiska siffrorna i från, och väljer jag att importera via SIE så får jag upp en ruta där jag ska peka på en specifik sie fil som ska läsas in.........och eftersom jag vill börja med att få in fg års siffror så skulle jag vilja veta om jag ska spara ner fg års bokslut i SIE1 eller SIE4
Maria_52
MEDLEM

Har du gjort fg år ́s bokslut i visma bokslut så är det väl bara att skapa  nytt bokslut underr arkiv  och sedan klicka i " nytt bokslut baserat på tidigare år" och sedan markera året innan i rutan under och sedan trycka på näst 
Niclas19
MEDLEM

....... om du sedan fortsätter att trycka Nästa så kommer du få frågan hur du vill att fg års bokslut ska läsas in via "Import från SIE" eller "Import från Visma ekonomiprogram" eller "Manuell inmatning". Och eftersom jag inte vill föra in siffrorna manuellt så faller alternativ 3 bort, jag vill inte heller läsa in från ekonomiprogrammet utan jag vill läsa in det från Visma bokslut 2018, därför undrar jag om jag ska exportera en SIE4 eller SIE1 fil från Visma bokslut 2018.

Jag får ta helgen på mig att prova båda filerna, eftersom ingen verkar veta vilken SIE fils format jag ska använda mig av. Spontant tror jag jag ska använda 4 eftersom 1 innehåller alla transaktioner och jag är egentligen endast intresserad av summor.


Men jag kan komma tillbaka under nästa vecka och berätta vilken SIE fil som funkade bäst.


Trevlig helg på er!


//NE

Hmm. Vad vill du läsa in från bokslutet 2018? Verifikaten för 2018 kan du inte ha i bokslut för 2019, bara saldon... Vad exakt är det du skall göra? Har jobbat med programmet i väääääldigt många år så jag kanske kan hjälpa dig om jag får lite mer info...
Niclas19
MEDLEM

jag ska påbörja bokslut för 2019 och vill då ha in uppgifter från bokslut 2018. När jag väljer nytt bokslut i Visma 2019 så får jag gå igenom ett antal steg där det sista steget är att tala om hur jag vill att bokslutet 2019 ska få informationen för bokslut 2018, jag vill då välja att den informationen kommer via en SIE fil, den SIE filen måste jag skapa i Bokslut 2018, och min fundering är då om jag ska välja att exportera en SIE4 eller en SIE1 fil från Visma bokslut 2018, som jag sedan läser in i Visma bokslut 2019.

Jag har inte exporterat någon fil från Bokslut 2018 så det finns ingen fil för Bokslut 2019 att hämta upp, och som jag förstår det så finns ingen funktion där Bokslut 2019 kan gå in direkt i Bokslut 2018 för att hämta historiska uppgifter, utan det måste göras via filöverföring.
Maria_52
MEDLEM


Frågan du får där gäller ju hur du vill lägga in årets siffror -2019. Via sie4, via ekonomiprogram eller manuellt, den frågan har inte med bokslut 2018 att göra.

Gör som så att du gör som jag skrev först. Starta programmet, välj Ny, välj sedan "nytt bokslut baserat på tidigare bokslut" och markera sedan föregående års bokslut i listan nedanför. Då får du över alla siffror från förra bokslutet och mallen blir lika. Bilagorna är tomma men där skall ju nya siffror in. När du sedan kommer till hur du vill hämta upp årets siffror så väljer du där det alternativ som passar dig bäst. Prova att göra så, då skall du se att det blir som du vill ha det. och blir det inte det så kan du alltid radera bokslutet och göra ett nytt försök. Lycka till!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Niclas!

Som AccountantfromHell_singland säger så är det så att om du väljer att skapa ett nytt bokslut baserat på föregående år så kommer saldona du har i Bokslut 2018 att hamna som ett saldo för föregående år i det nya bokslutet. Den rutan du möts av där du ställs frågan hur du vill läsa in saldona avser för 2019. Där kommer inga saldon för 2018 komma in då det kommer från Bokslut 2018. 

Skulle du däremot när du har skapat ditt bokslut för 2019 gå in under Arkiv - Import - Uppdatera från SIE fil så ska du få valet att välja att antingen importera även föregående års saldon eller inte.

Ha en fin helg!
/ Jonathan