Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Negativ post i byggnadsbilaga - Bokslut

Ofta så kan man ha behov av att skriva negativa poster i avskrivningsbilagan för byggnader. .bla om dom fått bidrag. Men av någon anledning så tillåter inte Vismas bilagor det. Har precis övertagit en kund där dom kört BLInfo, och där är bilagan överskådlig och innehåller allt vilket vi då får "förstöra" då det inte går att ha minus poster. Väldigt olyckligt och onödigt att ha den begränsningen. Eller har vi missat något knep som gör det möjligt??
2 SVAR 2
Linnea Norden
ANSTÄLLD

Hej AccountantfromHell_singland!

När du får bidrag för en tillgång så är det rekommenderar vi att du minskar det Avskrivningsbara beloppet i bilagan.
Det är samma sätt som det görs i Visma Anläggningsregister om du får bidrag. Det blir ingen extra tillgång med bidraget, utan du lägger in det på tillgången som redan finns. 

//Linnea

Vi har fått löst det så men det vore mer transparent att kunna visa det i bilagan. Samma med anläggningsregistret. Många bidrag är ju kopplade till viss/vissa inventarie och man kan även ha en återbetalningsskyldighet. Dessutom sp får man inte sälja inventarier hur som helst som fått vissa bidrag. Då är det synd att man inte kan se det direkt i bilagan eller registret. Där vill jag nog påstå att andra har tänkt till lite bättre.