Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

VISMA SKATT - Restvärdeavskrivning samt planenlig avskrivning

Fråga 1
Jag kan inte se att det finns någon blankett för restvärdeavskrivning för Enskilda Näringsidkare i Visma Skatt. Det finns en blankett för Aktiebolag men som sagt, jag kan inte hitta någon för Enskilda Näringsidkare. Finns det någon sådan blankett för Enskilda Näringsidkare?


Fråga 2
När det gäller avskrivning av fastigheter använder man sig ofta av en plan. Den avskrivningen läggs tillbaka i deklarationen (ruta R13 i NE blanketten). Den skattemässiga avskrivningen görs sedan i ruta R16. Det verkar finnas en koppling mellan deklarationsblanketterna MEN går det inte att göra dessa justeringar i kalkyldelen? Det brukar vara bättra att göra så mycket som möjligt i kalkyldelen. Om man gör justeringar i blankettern så raderas de varje gång man gör en ny överföring från kalkyldelen. Frågan är alltså om det finns någon koppling mellan avskrivningskalkylen och övriga justeringar i kalkyldelen.

1 SVAR 1
Sabina Eklöf
ANSTÄLLD

Hej Johan! 

Blanketten för restvärdesavskrivningar finns inte för Enskilda näringsidkare, det är alldeles riktigt. Det finns en blankett under Avskrivningsbilagor som heter Inventarier. 

Det finns en koppling mellan kalkylen och NE-blanketten. Det du fyller i under Resultat av verksamhet / Skattemässiga justeringar i kalkylen förs över till NE. 
Men det är flera aspekter som spelar in och vi skulle behöva en större bild av hur du lagt upp det i ditt program, vilka bilagor du har med, om de är ihopkopplade etc för att kunna avgöra varför dina rutor töms vid överföring. Om du önskar att vi kikar vidare på detta så är du varmt välkommen att kontakta oss på supporten via chatt eller telefon.

Ha en fin dag! 

//Sabina