Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Agronom Andersson
UTFORSKARE

Bokföra moms elcykel uthyrning Lime, Tier, Voi Scooter

Hur bokförs momsen på uthyrning av cyklar/elcyklar som nu blivit så populärt?

 

LIME uppger i sitt avtal att moms ingår, men verkar ha sitt säte i Nederländerna och har ett momsregistreringsnummer som ej ser svenskt ut.

 

TIER är registrerat i Berlin men har en svensk filial med ett svenskt momsregistreringsnummer och lägger 25% moms på fakturan.

 

En OKÄND LEVERANTÖR där endast ett Receipt på engelska erhållits (från bokföringskund) med text Voi Scooter lägger på Vat 6% (beloppet betalas med kreditkort).

 

Uthyrningen sker i samtliga fall till privatperson, anställd och ägare i svenskt aktiebolag dvs något svenskt momsregistreringsnummer för kunden verkar ej ha uppgivits.

 

Kan man tänka sig att TIER med svensk filial kan bokföras med svensk avdragsgill moms?

 

Och de som verkar ha säte i övriga EU ska bokföras utan avdragsgill moms, dvs totala beloppet bokförs som -

Ja vad...5820 Hyrbilskostnader med kontotext tillägg Hyrbils-/hyrcykelkostnader?
4 SVAR 4
LW -60
UTFORSKARE

TIER med svenskt momsregistreringsnummer, blir som en vanlig svensk faktura med avdragsrätt på momsen. Men, du skriver att uthyrningen sker till en privatperson? Går fakturan till företaget och privatpersonen/ägaren ska stå för hyra av cykeln själv, kan du inte dra momsen i bolaget.

Eller har jag missförstått något?

Mvh Lena

Hej Lena. Företagsledaren som är anställd i sitt eget bolag hyr cykeln i tjänsten och betalar med företagskortet. På själva kvittot står aldrig kundens/bolagets företagsnamn eller momsregistreringsnummer utan endast företagsledarens privata namn. (Vet inte om cykeluthyrningen endast sker till privatpersoner.)
Davor P1
CHAMPION

Dessutom bör det väl vara 6% moms på transporter. Detta är en så pass knivig fråga så jag hade rekommenderat att du kontaktar Skatteverkets momsenhet.

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

 

på VOI’S kvitto specificeras 6% v.a.t. VOI technologys 559160-XXXX.