Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej!Tack så mycket för denna guide 🙂 En fråga dock.När det är dags att betala av skatt och arbetsgivaravgifter till skatteverket så finns det två stycken steg längst ned i denna guide. "I det första steget så omför man skatt till skattekontot. Och i det andra steget så bokför man själva utbetalningen till skattekontot".Till min fråga:När man bokför preliminärskatt så bokför man utbetalningen till skattekontot.1930 K1630 DMen du bokför också när skattepengarna har dragits från skattekontot.1630 K2518 DHur gör man här med skatt och arbetsgivaravgifterna när man bokfört utbetalningen till skattekontot. Bokför man inte när skattepengarna också har dragits som man gör vid preliminärskatt?Tusen tack!
Hej när man tar ut traktamente ur en Enskild Firma måste man då ha med någon konto utdrag som verifikation ?eller räcker det med att bokföra5843Debet1930KreditSedan föra över ifrån företagskontot till mitt privata? eller behövs det något mera?
8910 ska du bara lägga den avvikande 2-kronan på. Det blir en kostnad för det år slutskattsedeln kom.Det är bara balanskonton som "nollas", aldrig resultatkonton.
Hej! Förstår att det kan vara lite klurigt med alla olika fält i NE bilagan, skall försöka hjälpadig så mycket som möjligt med alla dina frågor. 1.Räntefördelning är en form av resultatplanering för enskilda firmor, där man kan göra vissa beräkningar för att få fram om man har positiv eller negativ räntefördelning. I princip så är det ett sätt att betala mindre skatt. Kapitalunderlaget är alltså det man får fram som man skall beräkna antingen positiv eller negativ räntefördelning. 2. Om man räknar ut räntefördelningen och du har ett positivt belopp som är högre än en viss summa, men väljer att inte göra det så kan man spara beloppet och använda det i senare år. 3. Detta betyder samma sak som första, dvs det underlaget som man skall beräkna det på fast i detta tillfället då expansionsfond. Det är också en form av resultatplanering, och är ett sätt för att minska klyftorna mellan AB och enskild firma. Du kan läsa mer om både räntefördelning och expansionsfond här:Räntefördelning och expansionsfond Hur man beräknar dessa kan vi tyvärr inte riktigt hjälpa till med , men du kan läsa mer under den länken jag skickade ovan samt dessa två nedan från Skatteverket: Räntefördelning SKV Expansionsfond SKV Det som kan vara bra att veta är att positiv räntefördelning är frivillig men en negativ räntefördelning är tvingande. Om detta är ditt första räkenskapsår så vill jag bara poängtera att man inte kan göra räntefördelning då eftersom kapitalunderlaget baseras på beskattningsårets ingående saldon, vilket man då självklart inte har. Expansionsfond kan man dock göra, eftersom den baseras på beskattningsårets utgående saldon. Hoppas detta hjälper dig, ha en fin dag! / Josefine
Stort tack! Nu vet jag lite mer var jag ska gräva vidare. //Maud