Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej igen! Jag kommer framåt för mig men det var inte helt lätt 🙂 Vill man som företagare donera pengar så är det en ej avdragsgill kostnad, utbetalningen bokför du mot konto 6993 - Lämnade bidrag och gåvor. När man skänker varor och produkter så är det lite olika beroende på om det är varor som du köper in för att skänka vidare på en gång eller om det är varor som du faktiskt har i din verksamhet sedan tidigare och således kanske har bokfört in på ett lager. Hur är det med produkterna som ditt företag vill skänka?
Hittade ett sett att lösa det på tillslut. Tack ändå! 😀
Hej Verena! Jag har försökt hitta information om detta men tycker faktiskt att du ska vända dig till skatteverket gällande denna fråga igen, så du får rätt på det i din deklaration också. Du får gärna återkoppla i tråden när du fått svar om du vill 🙂 Ha en trevlig helg! /My
När jag lägger budget för personalkostnader så fördelar jag inte på olika lönedelar. Hela budgeterade lönesumman läggs på 7010.
Handelsbolaget ska inte skatta något. Du och de övriga bolagsmännen SKA skatta för sin del av vinsten genom att ta upp den vinsten isina privata deklarationer (efter avdrag för avsättning till ev periodiseringsfond o/e expansionsfond). Spelar ingen roll om ni tagit ut pengarna eller ej. Om ni kan betala skatten utan att ta ut pengar ur bolaget kommer hela vinsten att stå kvar i bolaget.
Awesome