Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur konterar jag en faktura med 23% VAT debiterad?

Har fått en faktura från Adobe på mjukvara, fakturan utställd i Irland. På fakturan har man debiterat VAT med 23% hur konterar jag detta? Normalt sett konterar jag ju bara "bort" momsen från EU-länder men här finns ju en faktisk moms fakturerad....
4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

Du måste redovisa moms i Sverige

Antingen ber du företaget i Irland att skriva ny faktura till dig utan moms, du måste då uppge ditt momsreg.nummer. Då kan du behandla den på samma sätt som för omvänd moms.

Eller

Om det är ett mindre belopp så kan du räkna svenska momsen på fakturans totala belopp (inkl 23% moms) därefter behandla den på samma sätt som för omvänd moms.

Fd medlem
Inte tillämpbar

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette moms vid köp från annat eu-land.

Jag köpte en produkt från England och de ville prompt lägga på moms. Hur kan jag bokföra detta och dra av momsen (20%)?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag får alltså aldrig tillbaka momsen jag betalade till den engelska staten? En struntsumma om ca 200  kr denna gång men ändå. De menade att de var tvungna att använda en speciell kurir för att de skulle kunna få låta bli att ta ut moms då de var tvungna att bevisa att varan lämnat landet. Detta skulle bli dyrare menade dem än att betala momsen och frakta varan på vanligt vis.

Hej!

Som jag har uppfattat det kan du ansöka om momsåterbetalning: http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/moms/momsvidhandelmedeulander/aterbetalningavmomsin...

Jag har också hört något om det här med att bevisa att varan lämnat landet. Kanske är det lättast att kontakta Skatteverket för att se exakt vad som krävs förutom ditt VAT-nummer för att få köpa momsfritt.

/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~