Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Lägga in flera resultatenheter i efterhand på en betalad faktura - eEkonomi

Hej,

Har försökt att redigera genom att gå in i verifikationen och redigera men problemet är att i original fakturan är det uppdelat på flera poster men i verifikation är alla poster med samma konto sammanräknat. Jag vill att en del skall hamna på en resultatenhet och resten på en annan. Är det rätt att gå in och göra en manuell verifikation och debitera och kreditera samma konto men lägga till rätt resultatenhet som är rätt sätt att gå tillväga?
3 SVAR 3
Khedron Wilk
CHAMPION

Antar att du tänker så här:

I en manuell verifikation först ha en rad som bokar bort det belopp som inte skall vara på det specifika bokföringskontot och resultatenheten och sedan lägga till rad(er) med samma konto men med de belopp och resultatenher som det skall vara på istället. I slutändan samma belopp på bokföringskontot.

Som glad bokföringsamatör så är det så jag skulle gjort (och har gjort).
Fd medlem
Inte tillämpbar

Yes, det var så jag tänkte.
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Precis som ni skriver så går det inte i efterhand korrigera detta utan man behöver göra detta vid skapandet av fakturan. Antingen kan man då Ångra fakturan inne på fakturan under Åtgärder - Ångra faktura och sedan skapa en ny, tänk då på att du först måste ångra betalningen under Kassa och bankhändelse - Ångra matchning. I och med att denna fakturan redan var betald så skulle jag säga att att det är smidigare att göra som Khedron skriver och sköta detta manuellt direkt på verifikationerna i efterhand. 

Ha en fin dag! 

/Hilda