Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Överlåta privat bil till Enskild Firma -eEkonomi

(uppdaterad av Lisa Henriks PRODUCT OWNER ‎2020-07-06 14:10 )

Hej!

Jag driver ett familjedaghem, och har idag en minibuss (8 pass), som jag köpte privat för några år sedan, då jag haft den även privat. Nu har jag köpt en mindre privatbil för det privata, och vill "sälja" minibussen till min Enskilda firma, eftersom den enbart körs med dagbarn. Hur bokar jag upp det? Och hur beräknar man avskrivningar? Bussens värde är ca 80.000 kr idag. Är det något annat jag bör tänka på? Ska jag skriva ett kvitto eller liknande, jag är ju fortfarande ägare eftersom jag har Enskild Firma..

Tacksam för svar

Med vänlig hälsning

Annika

14 SVAR 14
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack Sofia!

Ja, den ligger inlagd i inventarie-listan. Ska jag även göra någon manuell verifikation?
Förstod inte riktigt i länken du delade 😕

Annika
Theodor Ahlström
MODERATOR

(uppdaterad av Theodor Ahlström MODERATOR ‎2021-08-27 08:53 )
Hej!


När du väljer Sälj inventarie så tas inventarien bort från inventarielistan. För att din försäljning samt resultat ska bli korrekt behöver du komplettera med en manuell verifikation där du bokför försäljningen av inventarien. För att se hur man bokför försäljning av inventarie kan du kika på sidan som Sofia länkade till ovan.


Ha en fin dag!
/Theodor
Björn45
NY MEDLEM

Hej.

Har köpt bil  hos bilhandlare för en månad sedan och nu tänkte starta enskild firma. Kan jag överlåta bilen till firman och dra av momsen.

 

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Björn!

Kul att du ska starta en enskild firma! Hittade en matnyttig artikel Starta enskild firma - förverkliga din företagsdröm som jag hoppas och tror kan vara intressant och som kanske ge dig lite tips på vad du kan tänka på i samband med detta. 

 

Vad gäller din fråga om bilen så hittar du svaret lite högre upp i tråden men om du har följdfrågor eller funderingar så är du självklart välkommen att höra av dig igen. 

 

Ha en fin dag! /Tinna

Björn45
NY MEDLEM

Det hjälpte mig delvis. Undrar om det är samma sak om jag köpt bilen via bank och vill överlåta bilen med kreditköp till firma.