Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Alexandra73
NY MEDLEM

Förskottssemester

Hej,

Har fått kommentar från revisorn ang. bokning av förskottssemester/semesterskuld, se nedan:

 

"Intjänad semesterlöneskuld avseende XX uppgår till XX kr vilket har bokförts på konto 2920. På detta belopp har bokförts en skuld på sociala avgifter om XX kr på konto 2941. Utöver detta har bokförts en fordran avseende uttagen förskottssemester om XX kr på konto 1610. Vad jag kan se består detta belopp endast av semesterlön, dvs någon hänsyn till sociala avgifter har inte tagits. Skulden avseende sociala avgifter borde därmed minska med XX kr."

 

Jag utgår ifrån Visma löns semesterskuldlista och bokför diffen mellan löneprogram och BR på total semesterskuld. Sedan ligger ju förskottsemestern som en skuld separat på 1610. Förstår inte riktigt vad revisorn menar??

 

2 SVAR 2
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Alexandra!

Kanske undrar din revisor varför skulden gällande sociala avgifter på konto 2941 inte har minskat vid uttag av förskottssemesterdagar?

 

En förskottsskuld är något som den anställda är skyldiga dig, så därför bokas inga sociala avgifter upp i Visma Lön förrän när du väl får tillbaka den summan eller när den skrivs bort efter 5 år. 

 

Kanske är det bäst om du vänder dig till revisorn och hör vad han eller hon menar? Har du sedan följdfrågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss igen. 

 

/Tinna

ueg___
NY MEDLEM

Om det är så som moderatorn skriver i sitt svar ovan - varför har ni då ändrat i semesterskuldlistan nu så att förskottssemestern dras av från semesterskulden innan sociala avgifter beräknas? Jag har alltid gjort som Alexandra73 och aldrig fått några frågor från revisorn så nu undrar jag om jag ska göra som jag brukar, och undanta förskottssemestern från beräkning av sociala avgifter, eller om jag vågar använda mig av uppgifterna i er lista??