Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

EmelieH
MEDLEM

Visma 600 Fora månadsrapportering - anställd markerad som slutat kommer inte med

Hej!

Ville bara dela med mig av upptäckten att man behöver vara lite vaksam om man har anställda som slutat under början av året men inte ännu har månadsrapporterat till FORA. Om man redan markerat anställda som "har slutat och slutlön är utbetald" på personalkortet så kommer den anställda inte att komma med i månadsrapporteringen. Man behöver gå in på personalkortet och avmarkera "har slutat och slutlön är utbetald" gå tillbaka till Fora månadsrapportering och fånga upp de anställda. Detta blir ju kanske främst aktuellt nu första månadsrapporteringsomgången när flera kanske rapporterat in lite i senaste laget. Jag upptäckte detta nu när jag skulle rapportera in januari & februari månads rapportering idag efter mars lönekörning. Då har ju jag inför mars lönekörning gått in och markerat personal som slutat i januari månad som "slutat och slutlön är utbetald" eftersom deras slutlön betalades ut i februari. När jag då skulle påbörja månadsrapporteringen idag så kom de som slutat i januari alltså inte med i månadsrapporteringen. Detta är ju något som aldrig påverkat årsrapporteringen tidigare, vilket skulle kunna göra att man tar för givet att det inte heller ska påverka månadsrapporteringen.

 

Jag har kikat på Vismas webinarie om Foras månadsrapportering (Fora Månadsrapportering i Visma Lön 300/600 (youtube.com)) vilket jag tyckte var toppen men detta togs inte upp. Fokus låg istället på att informera och poängtera faktumet om att anställda som slutat kommer att ligga kvar två månadsrapporteringar efter att de slutat vilket ju inger lite av en falsk trygghet i detta fallet. Jag har försökt söka på frågan men inte hittat ytterligare information. Så ville bara dela med mig av upptäckten i förhoppning om att fler fångar upp det:)

Mvh,

Emelie

3 SVAR 3
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @EmelieH 

 

Tack för värdefulla input och tankar. Vi kommer se över all information relaterad till "har slutat". Bra att känna till är att när rutan "har slutat och slutlön är utbetald" markeras i anställningsregistret, kommer den anställda inte att inkluderas i någon rapport i programmet. Det är därför bäst att avvakta med den markeringen.

 

Vi uppskattar verkligen att du tog dig tid att kontakta oss och dela med dig till oss andra. 
Tack så mycket!

 

/Tinna

 

Hej Tinna!

Men tidigare har ju även de som varit markerade som "har slutat" varit med i årsrapporteringen till Fora iaf... då har ju slutdatum varit angivet på den anställde. Tänker jag fel där?

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej @EmelieH 

Precis som min kollega Tinna skriver så när rutan “har slutat och slutlön är utbetald"  är markerad i anställningsregistret så kommer man som anställd inte längre med på lönekörningar eller rapporter.
Detta gäller däremot inte rapporterna till Fora och det ska vi självklart förtydliga i hjälpen.

Det låter mycket oroväckande att ni saknar en anställd som har slutat på er månadsrapportering till Fora. Precis som vi tog upp på webbinariet och som deet står i hjälpen så tar vi idag med en anställd 2 månader efter det att man har lagt in ett slutdatum gällande Fora på den anställde. Detta så att man hinner rapportera både datum för avanmälan och slutlönen innan man inte kommer med längre.

Om ni fick ett fel på underlaget till Fora så hjälper vi er gärna att kika på det men önskar då att du kontaktar supporten så att vi kan få kolla resterande inställningarna på den anställde i Visma Lön.

Tack för att du hörde av dig till oss och ha en fin påsk!
/Cecilia