Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Hejdå papperskvitton?

Sveriges regering har ett härligt förslag på gång: snart kanske vi kan slippa pappersarkiven och istället spara all räkenskapsinformation digitalt.

Avskaffat krav på bevarande av pappersmaterial

Som det ser ut idag måste du samla in alla papperskvitton och spara i originalformen under drygt tre år, även om samma information finns sparad digitalt. Med det nya förslaget blir det här till historia. Förslaget innebär nämligen att du endast behöver spara papper och räkenskapsinformation tills det har överförts digitalt.

Kasta pappershögen 1 juli?

Förslaget, som skulle innebära en av de största regelförenklingarna på åratal, väntas träda i kraft den 1 juli 2024. Beslut tas i riksdagen den 5 mars.

Tänk vad skönt att slippa allt papper, slippa tjata på de anställda och istället bara ha en ren och tjusig digital ordning. 

AnnaSvensson_0-1705933883944.png

För dig som hanterar utläggskvitton och annat för anställda så är Visma Utlägg det bästa alternativet. Redan nu kan du förbereda företaget och se till att de anställda har för vana att fota kvitton direkt för att få utläggen utbetalda på lönen eller direkt via Swish.

Läs mer om hur det funkar i Smidigare utläggshantering med Visma Utlägg »


Läs mer på regeringens hemsida. 

Medverkande