Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Amanda Nygren CONTENT PRODUCER ‎2021-04-22 09:09 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 614 Visningar
  • Attestera i mobilen 

För dig som har ett samarbete med en kund kan det vara praktiskt att kunna attestera eller skicka leverantörsfakturor för attest i Visma eEkonomi. Personen som attesterar fakturan kan antingen göra det direkt i programmet eller via Visma eEkonomi-appen. För att skicka leverantörsfakturor för attest måste du först aktivera inställningen. Du kan aktivera inställningen Använd attest av leverantörsfakturor under Inställningar - Företagsinställningar och fliken Bokföringsuppgifter

Attest av leverantörsfaktura » 

 

  • Kontoanalys 

 

Kontoanalysen hjälper dig att stämma av kundens konton och följa upp företagets resultat. Den hjälper dig också att enklare hitta felaktiga transaktioner, såsom felkonteringar och felaktigt registrerade belopp. Välj räkenskapsår eller datumintervall för vald rapport. Under Bokföring - Kontoanalys finns tre olika rapporter att arbeta med. För att skriva ut rapporterna kan du antingen gå via Bokföring - Rapporter eller klicka på skrivarsymbolen i den övre menyraden och välja rapport i listan som fälls ut.

Kontoanalys »

 

  • Anteckningar & Meddelanden 

 

Lägg till anteckningar och meddelanden i programmet. En anteckning kan användas som en kom ihåg-lapp, och du väljer om den ska kopplas till exempelvis en verifikation, ett dokument, en kund eller om det ska vara en fristående anteckning. Du kan även skicka ett meddelande till en medarbetare eller kund, och meddelandet kan bara läsas av mottagaren. Precis som för anteckningar väljer du om meddelandet ska vara kopplat till någonting eller om det ska vara ett fristående meddelande. 

Se film

 

 
 
  • Registrera betalning mot valfritt konto 


Du vet väl om att det är möjligt att välja andra konton än kassa- och bankkonton när du registrerar betalningar? När du registrerar ett inköp mot kvitto eller betalningar för fakturor finns alternativet Annat konto som innebär att du kan välja valfritt konto från kontoplanen. En superbra funktion för redovisningsbyråer då detta underlättar för de som betalar med sina privata bankkort och till exempel vill använda konto 2018 för Egna insättningar. Denna funktionen fungerar även för alla företagsformer.
 
  • Koppla bildunderlag som Övriga dokument 


Vill du bokföra andra typer av dokument än just kvitton och leverantörsfakturor? Använd då fliken Övriga dokument under Inköp - Bildunderlag, där kan olika typer av bilagor sparas och kopplas till en manuell verifikation. Denna funktion är bra när du till exempel vill bokföra underlag för skatt, arbetsgivaravgifter eller avtal.
 
  • Snabb åtkomst till funktioner 


Vart i programmet du än befinner dig kommer du åt knappen Skapa ny högst upp i den blåa toppmenyn, vilket ger dig snabb åtkomst till dina funktioner. Dessutom så kan du själv välja vilka genvägar som du vill ska finnas under knappen. Det betyder att du kan skräddarsy dina snabbval och vart du än är i programmet så är du bara ett klick ifrån de funktioner som du använder mest. 
 
  • Korrigera en verifikation & Skapa verifikation som utkast


Du kan enkelt rätta eller komplettera en felaktig verifikation i Visma eEkonomi. Ändringar görs alltid inifrån verifikationen. Du ser direkt i listläget om en verifikation går att ändra. Beroende på vad som är möjligt att göra visas knappen som Redigera eller Öppna. När en verifikation enbart går att öppna kan inga ändringar göras på den, istället kan du skapa en korrigeringsverifikation. 
 

När du skapar en ny verifikation finns även knappen Spara utkast. Du hittar då verifikationen på fliken Utkast under Verifikationer i menyn till vänster i programmet. Du kan då i efterhand gå in och kontrollera, göra ändringar, radera eller välja att bokföra verifikationen. En riktigt bra funktion för dig som redovisningskonsult, eftersom din kund då kan registrera verifikationer som utkast som du sedan kan kontrollera och välja att bokföra om allt ser korrekt ut.

Medverkande