Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2022-05-31 10:56 )
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 4077 Visningar

I Visma Bokslut och Visma Skatt & Bokslut Pro har vi fasta mallar för årsredovisningen när den ska lämnas digitalt till Bolagsverket enligt K2 och K3. Mallarna är baserade på taxonomin från Bolagsverket. Vi uppdaterar taxonomierna löpande i Visma Bokslut och Visma Skatt & Bokslut Pro, uppdateringarna i taxonomin för 2021 kommer under detta år. 

 

OBS! Det är viktigt att poängtera att det inte blir något fel med att använda nuvarande taxonomi som finns i programmet.

 

Vi vill på det sättet med fasta mallar ge dig ett enklare arbetssätt för att automatisera processen för användaren. Detta för att effektivisera arbetet med att upprätta och lämna in årsredovisningar. Vi har i tillägg till detta lagt till en hel del nya kontroller i programmet anpassat för dem som jobbar med digital inlämning. Allt för att inget ska missas utan blir rätt och korrekt från början.

 

En annan anledning av fast uppsättning av mallar är att datan läses in och används av andra aktörer som till exempel kreditupplysningsföretag och då vill vi att den ska ha rätt betydelse även i detta fortsatta led.

 

Vi förstår att olika byråer och konsulter efterfrågar olika typer av flexibilitet i mallarna för K2 och K3 och digital inlämning. Vi tar gärna emot synpunkter löpande avseende vad man vill kunna redigera. Vi har löpande dialog med flera olika redovisningsbyråer i många olika sammanhang och många är väldigt nöjda med digital inlämning och ser inga behov av att kunna redigera befintliga mallar. Men som sagt, det finns olika behov och därför är det viktigt att vi lyssnar på våra användare.

 

En workaround som redan finns idag, i både Visma Bokslut och Visma Skatt & Bokslut Pro är att att överföra årsredovisningen till Word och där kunna arbeta ännu mer med utseendet av årsredovisningen.

 

Vad är fördelarna med att lämna in digitalt?

  • En effektiv process som sparar tid. Du slipper all manuell hantering, köpa kuvert och frimärke och med det risken att årsredovisningen ska försvinna i postgången.

  • Det blir rätt från början. Alla kontroller i systemen gör att färre årsredovisningar behöver kompletteras eller åtgärdas.

  • Du får en bra överblick över hela flödet att lämna in årsredovisningen. Använder du även elektronisk signering som Visma Sign, vilket finns integrerat i både Visma Bokslut och Visma Skatt & Bokslut Pro, för underskrift av årsredovisningen blir flödet ännu effektivare då de som ska skriva under kan befinna sig på olika platser. Besök Visma Signs supportsida om du vill veta mer hur tjänsten fungerar.

  • Årsredovisningen registreras direkt om den är fullständig. Bolagsverkets arbete automatiseras och effektiviseras i och med digital inlämning och det gör att din årsredovisning registreras som klar och publiceras mycket fortare.

  • Du får direkt en kvittens från Bolagsverket när du lämnar in digitalt. Du kan även välja att skicka denna kvittens till flera intressenter som till exempel de övriga i styrelsen och din redovisningskonsult.

  • En påminnelse skickas ut till den som ska skriva under fastställelseintyget digitalt. Det första påminnelse-mejlet kommer efter 3 dagar och därefter ett nytt efter 18 dagar.

 

Vill du läsa mer om hur du gör digital inlämning via Visma Bokslut och Visma Skatt & Bokslut Pro? Klicka dig vidare till våra två foruminlägg Digital inlämning via Visma Bokslut och Digital inlämning i Visma Skatt & Bokslut Pro.