Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2023-06-19 16:41 )
Fd medlem
  • 0 Svar
  • 6 gilla
  • 3048 Visningar

Under Inköp - Bildunderlag kan du läsa in kvitton och leverantörsfakturor och koppla dem till olika händelser i Visma eEkonomi. På så vis kommer du alltid åt bilden när du går tillbaka och tittar i din balansräkning, huvudbok och resultaträkning. Bildunderlagen blir som en digital pärm där du alltid kan gå tillbaka till originaldokumentet. 


När du läser in en bild på ett kvitto eller en leverantörsfaktura använder programmet sig av artificiell intelligens för att tolka uppgifter som belopp, moms och inköpsställe. Detta innebär att du slipper den manuella processen - och allt går i två enkla och snabba steg!  I många fall får du också hjälp med konteringen av programmet, utifrån hur du har bokfört händelsen tidigare. Smidigare kan det inte bli!

 

Bildhantering i två enkla steg

 

Bokför kvitton och fakturor automatiskt.jpg

1. Läs in dina scannade underlag eller ta ett foto med appen

Det finns flera sätt att läsa in bildunderlag, du kan använda ett eller flera av dem utifrån vad som passar dig och dina kunder bäst:  

 

  • Låt kunden fota kvitton och fakturor med appen Visma Scanner, den är kostnadsfri och fungerar med ett obegränsat antal användare per företag. 
  • Scanna dina kunders underlag med en fysisk scanner och importera/dra in bilderna i programmet. 
  • Mejla underlagen till programmet med en unik e-postadress. 
  • Har din kund fått sin faktura i Kivra? Ingen fara - fakturan i Kivra-appen kan delas med Visma Scanner appen. Den läser in uppgifterna och skickar det vidare till Visma eEkonomi. 

 

Programmet tolkar uppgifterna automatiskt

Nu tolkas uppgifter som leverantör, datum, fakturanummer, totalbelopp och moms på bildunderlagen automatisk, och det tar endast några sekunder. Tolkningen får du på både inlästa kvitton och fakturor, vilket är helt inbyggt i programmet. Här sparar du verkligen tid och otroligt mycket jobb till skillnad från om du hade matat in alla dessa uppgifter manuellt. 


I listan över Inköp - Bildunderlag får du en bra översikt av alla inlästa och tolkade underlag. Du kan söka efter underlag, filtrera på en specifik period, datum eller användare som laddat upp underlaget, samt komplettera informationen om det behövs.

 

Automatiskt tolkade bildunderlag.Automatiskt tolkade bildunderlag.

 

 

2. Bokför med automatisk konteringsförslag

Dina inlästa och tolkade underlag bokförs snabbt och enkelt, mycket av arbetet är redan färdigt. I listan över Inköp - Bildunderlag sorterar du enkelt på Leverantörsfakturor och Kvitton, för att bearbeta en typ i taget. 

 

Leverantörsfakturor

Välj en eller flera bilder och klicka på Koppla i listan över inlästa bildunderlag, och du får då en konteringsvy för att slutföra bokföringen. Har du bokfört en faktura från samma leverantör tidigare föreslås kontering automatiskt. Med både automatiskt tolkade uppgifter och en automatisk kontering är fakturan bokförd på nolltid.

 

Kvitton 

Inlästa kvitton kan bokföras på samma sätt, utifrån listan över inlästa Kvitton, eller i den löpande rutinen när du stämmer av bankkontoutdraget under Kassa och Bankhändelser. Om ett belopp och datum på kontoutdraget matchar mot ett inläst kvitto med samma datum och belopp föreslås bilden när du bokför bankhändelsen. 

  

 

Digitala pärmen  

Bilden är kopplad till den bokförda händelsen

Vad innebär det egentligen att bilden är kopplad till affärshändelsen i din kunds bokföring? Största vinsten med en digital pärm är att ni båda alltid kan söka på historiska underlag direkt i bokföringsrapporterna istället för att bläddra i en fysisk pärm. Om din kund inte har tillgång till programmet ger du enkelt tillgång till rapporterna via Visma Ekonomiöversikt, där alla digitala underlag från Visma eEkonomi finns kopplade till rätt verifikation.

 

 

Vill du veta mer? 

Läs Hantera och attestera leverantörsfakturor » 

 

Läs mer om Bildunderlag »

 

 

Medverkande